fbpx

Teleangiëctasieën - Wat zijn Teleangiëctasieën, oorzaak en hoe te behandelen

Teleangiectasieen

Teleangiëctasieën zijn kleine bloedvaatjes die blijvend verwijd zijn. De vaatjes zitten net onder de huid en zien eruit als lichtrode tot donkerpaarse verkleuringen van de huid. Ze komen vaak voor in het gezicht, maar ook op andere plekken op het lichaam kunnen ze voorkomen. De plekjes kunnen geen kwaad maar kunnen soms jeuken of een tintelend/branderig gevoel geven.

Hoe ontstaan Teleangiëctasieën?

Teleangiëctasieën ontstaan wanneer de bloedvaatjes in de huid hun elasticiteit verliezen. De vaatjes verwijden waardoor het bloed stil blijft staan in het vaatjes en deze zichtbaar worden op de huid. Het slapper worden van het vaatje is meestal het gevolg van een langdurige blootstelling aan de zon. Daarnaast kan bepaalde medicatie, zwangerschap en veroudering een rol spelen in het ontstaan van de vaatjes.

Teleangiëctasieën behandelen

Teleangiëctasieën worden behandeld met behulp van de laser.

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen.

Laser

De vaatjes kunnen worden behandeld middels de Nd:YAG 1064 laser. Hierbij wordt er een laserpuls afgegeven op de huid waar het vaatje zich bevind. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode of blauwe kleur van de vaatwanden. De laser zorgt voor verwarming van het vat waardoor het vat als het ware dichtklapt. Hierdoor wordt de bloedtoevoer gestopt en kan het vaatje worden opgeruimd door het lichaam. Voor het behandelen van vaatjes in het gezicht zijn er gemiddeld 1-4 behandelingen nodig.


ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 173 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |