fbpx

Vaatjes laseren

Last van spataderen in de benen of van rode vaatjes in het gezicht (couperose/ rosacea)? Laat deze effectief behandelen met een laser!

Hoe werkt het laseren van de vaatjes?

vaatjes laseren

Voor het behandelen van de vaatjes gebruiken wij de Nd:YAG 1064nm laser. De laser is onder andere ontwikkeld om goed de rode/blauwe kleur in de vaatjes te behandelen. Het lichaam ruimt in de weken na de behandeling de vaatrestanten zelf op.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand een laserbehandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult stelt de huidtherapeut een aantal vragen en kun je natuurlijk aangeven wat je behandeld wilt hebben. De huidtherapeut geeft naar aanleiding van het consult persoonlijk advies.

Bij de start van de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd, zodat de huid schoon de behandeling ingaat. Hierna wordt er gekeken naar het te behandelen gebied en wordt deze eventueel afgetekend. Zo kan precies worden welke delen behandeld worden. De huidtherapeut en jij krijgen beide een bril op ter bescherming. Vervolgens stelt de huidtherapeut het laserapparaat in op de juiste hoeveelheid Joule, milliseconde en het aantal Hertz en kan gestart worden met de behandeling.

Bij elke lasershot die de huidtherapeut activeert, krijg je eerst plaatselijk gekoelde cryo vloeistof op de huid waarna direct de laserstraal volgt. Deze koeling zorgt ervoor dat de behandeling erg goed te doorstaan is.

Nadat het gebied is behandeld met de laser, kan de huid naar wens gekoeld worden. Hierna wordt zonbescherming aangebracht waar dit nodig is.

Maak kennis met onze vakkundige huidtherapeuten

De huid is het grootse orgaan en heeft hierdoor specifieke zorg nodig. Deze zorg word bij HUID uitsluitend uitgevoerd door vakkundige huidtherapeuten met ervaring in verschillende huidtypes. Daarnaast zijn zij lid van het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Ook volgen zij regelmatig cursussen om hun kennis te verbreden / up to date te houden.

Welke resultaten kun je verwachten?

Voor vaatjes in het gezicht zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Voor beenvaatjes is dit gemiddeld 3-6 behandelingen.

laser vaatjes hals voor en na
vaatjes laseren voor en na

VOOR en NA foto

Wil je graag af van dit soort vaatjes? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met een van onze huidtherapeuten door hieronder op de knop te klikken:

Direct de behandeling boeken? klik hier

Meest gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je eventueel nog vragen hebt. De meest gestelde vragen van onze cliënten vind je hieronder:

Wat zijn de prijzen voor een laserbehandeling?

De prijzen variëren per gebied van het lichaam. Klik hier voor een volledig overzicht van de prijzen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Bij het behandelen van vaatjes zijn er voor beenvaatjes gemiddeld 3-6 behandelingen nodig en voor vaatjes in het gezicht gemiddeld 1-3 behandelingen.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Bij laserbehandelingen zouden alleen behandelingen voor ontharen in het gelaat vergoed kunnen worden. Bekijk bij ons overzicht of er een vergoeding hiervoor binnen jouw zorgverzekeringspakket valt (klik hier).

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Een behandeling met de laser kan soms gevoelig zijn. De laser heeft een geïntegreerd koelingssysteem wat de behandeling erg goed te doen maakt. Verder zou je het gevoel kunnen vergelijken met een elastiekje wat plaatselijk op de huid geschoten wordt, een klein schokje.

Is de GentleMax Pro ook te gebruiken bij een donkere huid?

Jazeker! De GentleMax Pro is door zijn gebruik van 2 lasers volledig veilig voor de donkere huid. Dit geldt voor laser ontharing en het behandelen van schimmelnagels.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat reageren met roodheid in verband met doorbloeding als reactie op de laser.

Moet ik rekening houden met de zon?

Als de huid te zongebruind is kan de laser anders reageren. Om dit te voorkomen raden wij aan voor de behandeling 4 weken niet te zonnen. Mochten de gebieden die gelaserd worden vaak blootgesteld zijn aan de zon (denk aan gezicht, armen en eventueel benen) is het altijd aan te raden een goede SPF bescherming te gebruiken. Voor na de behandeling raden wij aan om 2 weken niet te zonnen. Hierbij geldt ook dat een goede SPF bescherming nodig is voor extra bescherming. Wil je liever persoonlijk advies? Stuur dan de huidtherapeut via info@huidrotterdam.nl een mail met de uitleg. Dan kan zij precies aangeven wat ze aanraad in jouw situatie.

Waar kan ik rekening mee houden voor en na een behandeling?

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid bent en omdat wij optimaal resultaat willen van de behandeling(en) hebben wij voor- en nazorg formulieren ontwikkeld. Klik hier om deze te bekijken.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Facebook-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 38 recensies
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 127 recensies
js_loader
Huid logo
Huid ervaringen

📞 010 340 08 58
✉️ rotterdam@huid.com
📍 Plan jouw route

Huid Den Haag

📞 070 239 00 93
✉️ denhaag@huid.com
📍 Plan jouw route

Aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
kwaliteitsregister paramedici

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Contact