fbpx

Laseren Vaatjes - Gentle Max Pro

Huidafwijkingen die zijn ontstaan door uitzetting van bloedvaatjes in de huid, kunnen met een vaatlaser behandeld worden. U kunt hierbij denken aan rode vaatjes in het gezicht - ook wel couperose genoemd - maar ook andere rode gesprongen bloedvaatjes op het lichaam kunnen met onze vaatlaser behandeld worden.

Voor het behandelen van de vaten maken wij gebruik van de Nd:YAG 1064nm laser. De laser zendt een bundel van licht met een specifieke golflengte. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door het hemoglobine (bloed) in de bloedvaten. Deze absorptie genereert warmte, waardoor het hemoglobine (bloed) in de vaten zal stollen en het bloedvat door het lichaam wordt afgebroken. De omliggende huid blijft hierbij onbeschadigd.

Voorafgaand aan de eerste vaatlaserbehandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult stelt de huidtherapeut een aantal vragen over de gezondheid en worden de wensen en verwachtingen van de behandeling besproken.

Het gevoel van de behandeling is sterk afhankelijk van het behandelgebied en de instelling van de laser. Het gevoel is te vergelijken met een elastiekje dat plaatselijk op de huid geschoten wordt. De laser die wij gebruiken heeft een geïntegreerd koelingsysteem wat de behandeling goed vol te houden maakt. De te behandelen huid wordt bij deze behandeling niet verdoofd. Wel kan tijdens en na de behandeling de huid gekoeld worden met een coolpack om de huid weer te kalmeren.

Het uiteindelijke resultaat hangt af van het aantal behandelingen en persoonlijke kenmerken.

Indicaties


De onderstaande indicaties kunnen behandeld worden middels de Nd: Yag laser. Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een gekwalificeerde huidtherapeut te raadplegen voor een juiste diagnose en om het meest geschikte behandelplan voor jouw situatie te bepalen.

Couperose
De symptomen van couperose zijn onder meer rode adertjes (teleangiëctasieën) die op de huid verschijnen, voornamelijk op de wangen, neus, kin en soms het voorhoofd. 
Spider Naevi
Een huidaandoening die wordt gekenmerkt door kleine, rode, spinachtige uitsteeksels die uit een centrale hub lijken te komen. 
Venous Lake
Wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een donkerblauw tot paars gekleurde, zachte en goedaardige zwelling, meestal op de lippen of op delen van de huid die zijn blootgesteld aan zonlicht, zoals de oren en het gezicht. Het lijkt op een kleine, gezwollen blauwe vlek of knobbel.
Cherry Angiomen
Ook bekend als cherry hemangiomen, zijn goedaardige huidtumoren die vaak voorkomen bij volwassenen, vooral naarmate ze ouder worden. Ze verschijnen meestal als kleine, ronde, felrode of paarse bobbels op de huid. Deze bobbels variëren in grootte, van heel klein tot enkele millimeters in diameter.
Besenreiser
Ook bekend als telangiectasieën, zijn kleine, rode of blauwe bloedvaatjes die dicht onder het oppervlak van de huid liggen en zich als kleine lijnen of webachtige structuren manifesteren. Ze worden vaak aangetroffen op de benen, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam voorkomen, zoals het gezicht.

Ervaringsvideo

Bekijk hier de ervaringsvideo.

Veelgestelde vragen

Kan laserbehandeling van vaatjes worden gebruikt voor alle soorten vaatjes?

Laserbehandeling van vaatjes kan effectief zijn voor verschillende soorten vaatjes, waaronder kleine spataderen, oppervlakkige bloedvaten, couperose, rosacea en telangiectasia.

Is er een ideaal seizoen om laserbehandeling van vaatjes te ondergaan?

Laserbehandeling van vaatjes kan het hele jaar door worden uitgevoerd, maar veel mensen geven er de voorkeur aan om de behandeling te ondergaan tijdens de koelere maanden, wanneer ze minder blootgesteld zijn aan direct zonlicht. Dit komt omdat blootstelling aan de zon na de behandeling de kans op complicaties zoals verkleuring of hyperpigmentatie kan vergroten. Als u de behandeling in de zomer wilt ondergaan, moet u extra voorzorgsmaatregelen nemen om de behandelde huid te beschermen tegen de zon.

Is een laserbehandeling van vaatjes pijnlijk?

Over het algemeen wordt laserbehandeling van vaatjes als goed te verdragen beschouwd. Mensen kunnen een lichte prikkeling of warmte voelen tijdens de behandeling, maar de meeste ervaren geen ernstige pijn. 

Zijn de resultaten van laserbehandeling van vaatjes permanent? 

Laserbehandeling kan vaatjes permanent verminderen of verwijderen, maar nieuwe vaatjes kunnen in de toekomst verschijnen als gevolg van genetica, blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen of andere factoren. Het is belangrijk om een goede huidverzorging te handhaven en blootstelling aan bekende triggers te verminderen om de duurzaamheid van de resultaten te bevorderen.

Wat is de hersteltijd na een laserbehandeling van vaatjes? 

De hersteltijd kan variëren afhankelijk van de individuele reactie op de behandeling en de gebruikte laser. Sommige mensen ervaren minimale roodheid en zwelling die binnen enkele uren tot dagen verdwijnt, terwijl anderen mogelijk wat langer nodig hebben om te herstellen. Het is belangrijk om blootstelling van de zon te vermeiden en een goede SPF te gebruiken.

Kan ik na een laserbehandeling van vaatjes mijn normale activiteiten hervatten?

In de meeste gevallen kunnen mensen na een laserbehandeling van vaatjes hun normale activiteiten hervatten, maar het vermijden van inspannende activiteiten en blootstelling aan direct zonlicht kan worden geadviseerd gedurende een bepaalde periode na de behandeling. 

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na een laserbehandeling van vaatjes? 

De resultaten van een laserbehandeling van vaatjes zijn meestal niet onmiddellijk zichtbaar. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat de volledige resultaten zichtbaar zijn, omdat het lichaam de vernietigde vaatjes geleidelijk absorbeert. 

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |

REGISTER YOUR SPOT NOW

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close