Syringomen - Wat zijn syringomen, oorzaak en hoe behandelen

Syringomen

Hoe ontstaan syringomen?

Syringomen zijn goedaardige bultjes die ontstaan bij de uitgang van de zweetklieren. Door een toename van cellen bij de uitgang van het zweetkliertje ontstaat een grotere uitvoergang. Dit uit zich op de huid als een bultje. Wat de precieze oorzaak is van de bultjes is niet bekend. Wel is duidelijk dat het meestal rondom de puberteit ontstaat en voornamelijk voorkomt bij vrouwen.

De bultjes zijn wit of gelig van kleur en een paar millimeter groot. Vaak zijn ze gelokaliseerd op en rondom de ogen, maar kunnen ook op andere plekken zitten zoals in de oksels, de hals, de schaamstreek en op de borst. Soms worden syringomen verward met gerstekorrels. In beide gevallen kunnen de bultjes geen kwaad en geven geen klachten, wel kan het cosmetisch gezien als storend worden ervaren. Laat tijdens een consult door de huidtherapeut controleren waar het in jouw geval om gaat.

Syringomen behandelen

Het behandelen van de syringomen kan op verschillende manieren. Bij Huid kunnen wij de plekjes behandelen doormiddel van coagulatie. Coaguleren wordt gedaan met behulp van een klein naaldje, dit naaldje wordt op een hoge temperatuur gebracht waardoor de huid wegbrand. Hierna valt het plekje met een korstje van de huid af. Nadat de huidtherapeut de syringomen heeft beoordeeld, kan zij je adviseren om het te laten behandelen door een arts. Er zijn namelijk verschillende behandelmethodes mogelijk. Wij bieden hiervan één methode aan, maar wellicht is een andere methode beter geschikt.

De kans dat nieuwe bultjes ontstaan blijft aanwezig. Dit kan na maanden, of zelfs jaren zijn.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |