Coagulatie

Het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals steelwratjes. 

Wanneer je last hebt wratjes of moedervlekken kan dit als cosmetisch storend ervaren worden. Vooral wanneer deze huidoneffenheden op plekken zitten die blootgesteld worden aan het daglicht. Bij HU!D bieden wij een oplossing voor je namelijk; coagulatie. We stippen de plekjes aan met een verwarmde pen, ook wel de Zapper genoemd. Door middel van stroom en warmte ben je zo van je plekjes af en is je huid weer mooi egaal! 

Maak kennis met onze vakkundige huidtherapeuten


De huid is het grootse orgaan en heeft hierdoor specifieke zorg nodig. Deze zorg word bij Huid uitsluitend uitgevoerd door vakkundige huidtherapeuten met ervaring in verschillende huidtypes. Daarnaast zijn zij lid van het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Ook volgen zij regelmatig cursussen om hun kennis te verbreden / up to date te houden.

De volgende indicaties kunnen bij ons behandeld worden d.m.v. coagulatie:

Ouderdomsvlekken (Verruca Seborrhoica);
Dermatotis papulose Nigra;
Steelwratjes (Fibromen);
talgklierhyperplasie;
Syringomen
Xanthelasma

Bekijk hier de behandelvideo:

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Als eerste wordt de huid gedesinfecteerd met alcohol. Daarna stippen we voorzichtig de huidoneffenheden aan met de Zapper. Tijdens de behandeling voel je vooral de warmte en ruik je een verbrande geur. Over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen. Na de behandeling is er direct een korstje te zien. Belangrijk is om geen strakke kleding te dragen na de behandeling op de behandelde lokatie. Omdat de huid/korst moet drogen aan de lucht is het aan te raden geen strakke kledingstukken te dragen op het te behandelde gebied. Dit kan irritatie geven.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van de behandelindicatie. Gemiddeld is dit 1-2 behandelingen. Wanneer er gebieden zijn met vele verschillende plekjes, is het beter om dit te verdelen over 2 of meerdere behandelingen. 

Meest gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je eventueel nog vragen hebt. De meest gestelde vragen van onze cliënten vind je hieronder:

Waar kan ik rekening mee houden voor en na een behandeling?

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid bent en omdat wij optimaal resultaat willen van de behandeling(en) hebben wij voor- en nazorg formulieren ontwikkeld. Klik hier om deze te bekijken.

Is coagulatie pijnlijk?

Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. Echter in sommige gevallen kan de behandeling als pijnlijk ervaren worden, bijvoorbeeld wanneer er veel verschillende plekjes behandeld moeten worden. Alvorens wordt er Emla crème aangebracht zodat de behandeling meer draagbaar wordt. 

Wat merk ik na de behandeling?

Na de behandeling zal er op de huid een korstje ontstaan. Dat duurt ongeveer een paar dagen, afhankelijk van de grootte van het plekje dat behandeld is. Meestal na een week is het korstje weg. 

Mag ik make-up of andere cosmetica gebruiken?

Zolang er een korstje op de huid aanwezig is raden wij af om make-up te gebruiken. Het is belangrijk dat de huid zo schoon mogelijk blijft om irritatie te voorkomen, de genezing te bevorderen en kans op littekenweefsel zo klein mogelijk te maken. Belangrijk is om de huid goed te beschermen met SPF tegen de zon wanneer er behandeld is in huid dat blootgesteld word aan zonlicht. Dit om hyperpigmentatie te voorkomen.

Is coagulatie geschikt voor ieder huidtype?

Jazeker! Coagulatie kan worden toegepast op ieder huidtype. 

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Wanneer je aanvullend bent verzekerd is het vaak mogelijk dat de zorgverzekeraar de behandeling vergoed (uitsluitend bij behandeling van acne). Klik hier voor een overzicht om te kijken jouw zorgverzekeraar de behandeling mogelijk vergoed.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |