Sproetjes - Wat zijn sproetjes, oorzaak en hoe te behandelen.

Sproetjes

Sproetjes zijn goedaardige lichtbruine tot donkerbuine vlekjes die vaak op vroege kinderleeftijd al voorkomen. We zien ze meestal op het gezicht of op zonbeschenen plekken die ontstaan onder invloed van zonlicht. Sproeten komen meestal in veelvoud en symmetrisch voor. Vaak zien we vlekjes bij personen met een lichthuidtype, wat vaak samengaat met het hebben van blond haar of rood haar.

Hoe ontstaan sproetjes?

Sproeten ontstaan omdat de pigmentcellen in de huid pigment aanmaken als reactie op zonlicht. Ze ontstaan daarom vooral in de zomer en trekken in de winter weer weg. Daarnaast kunnen sproeten familiair voorkomen en komen ze vaker voor bij lichtere huidtypes.

Sproetjes behandelen

Sproetjes kunnen worden behandeld door middel van de laser of een peeling.

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

Peeling

Dit kan zowel een fruitzuurpeeling als chemische peeling zijn, van mild naar sterk. Een peeling werkt met zuren die diep in de huid kunnen treden om daar actief hun werk te doen. De peeling onderdrukt de activiteit van de pigmentcellen en egaliseert en vermindert aanwezige pigmentverstoringen. Ook zijn onze peelings veilig voor het behandelen van de donkere huid.

Laser

Tijdens een laserbehandeling wordt het pigment/de sproetjes effectief vernietigd. Dit doet de laser door in extreem korte tijd geconcentreerde energie af te geven aan de sproeten. Het pigment wat zich bevind in de sproetjes absorbeert de warmte van de energie, waardoor het pigment vernietigd wordt. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |