fbpx

Pigment laseren

Last van pigmentvlekken? Behandel deze effectief met een laser!

Hoe werkt het laseren van een pigmentvlek?

pigment laseren

De behandeling werkt door middel van laserapparatuur die effectief het pigment vernietigd. Dit doet de laser door in extreem korte tijd geconcentreerde energie af te geven aan de pigmentvlek. Het pigment absorbeert de warmte van de energie, waardoor het pigment vernietigd wordt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand een laserbehandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult stelt de huidtherapeut een aantal vragen en kun je natuurlijk aangeven wat je behandeld wilt hebben. De huidtherapeut geeft naar aanleiding van het consult persoonlijk advies.

Bij de start van de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd, zodat de huid schoon de behandeling ingaat. Hierna wordt er gekeken naar het te behandelen gebied en wordt deze eventueel afgetekend. Zo kan precies gezien worden welke delen behandeld worden. De huidtherapeut en jij krijgen beide een bril op ter bescherming. Vervolgens stelt de huidtherapeut het laserapparaat in op de juiste hoeveelheid Joule, milliseconde en het aantal Hertz en kan gestart worden met de behandeling.

Bij elke lasershot die de huidtherapeut activeert voel je op de plek de laserstraal reageren op het pigment in de vorm van een schokje op de huid. Nadat het gebied is behandeld met de laser wordt er een crème met zonbescherming aangebracht.

Maak kennis met onze vakkundige huidtherapeuten

De huid is het grootse orgaan en heeft hierdoor specifieke zorg nodig. Deze zorg word bij HUID uitsluitend uitgevoerd door vakkundige huidtherapeuten met ervaring in verschillende huidtypes. Daarnaast zijn zij lid van het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Ook volgen zij regelmatig cursussen om hun kennis te verbreden / up to date te houden.

Welke resultaten kun je verwachten?

Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

pigment voor en na
pigment voor en na

VOOR en NA foto

Wil je graag af van je pigmentvlekken? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met een van onze huidtherapeuten door hieronder op de knop te klikken:

Direct de behandeling boeken? klik hier

Meest gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je eventueel nog vragen hebt. De meest gestelde vragen van onze cliënten vind je hieronder:

Wat zijn de prijzen voor een laserbehandeling?

De prijzen variëren per gebied van het lichaam. Klik hier voor een volledig overzicht van de prijzen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Voor pigmentvlekken zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Bij laserbehandelingen zouden alleen behandelingen voor ontharen in het gelaat vergoed kunnen worden. Bekijk bij ons overzicht of er een vergoeding hiervoor binnen jouw zorgverzekeringspakket valt (klik hier).

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Een behandeling met de laser kan soms gevoelig zijn. De laser heeft een geïntegreerd koelingssysteem wat de behandeling erg goed te doen maakt. Verder zou je het gevoel kunnen vergelijken met een elastiekje wat plaatselijk op de huid geschoten wordt, een klein schokje.

Is de GentleMax Pro ook te gebruiken bij een donkere huid?

Jazeker! De GentleMax Pro is door zijn gebruik van 2 lasers volledig veilig voor de donkere huid. Dit geldt voor laser ontharing en het behandelen van schimmelnagels.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling kleuren de pigmentvlekken donkerder. Dit is in het pigment de reactie op de laser. Hierna komt er een dun korstje op de huid waarna deze van de huid valt met de pigmentvlek daarbij. Ook kan de huid rondom de pigmentvlek wat rood kleuren ivm de doorbloeding. Dit trekt wel snel weer weg.

Moet ik rekening houden met de zon?

Als de huid te zongebruind is kan de laser anders reageren. Om dit te voorkomen raden wij aan voor de behandeling 4 weken niet te zonnen. Mochten de gebieden die gelaserd worden vaak blootgesteld zijn aan de zon (denk aan gezicht, armen en eventueel benen) is het altijd aan te raden een goede SPF bescherming te gebruiken. Voor na de behandeling raden wij aan om 2 weken niet te zonnen. Hierbij geldt ook dat een goede SPF bescherming nodig is voor extra bescherming. Wil je liever persoonlijk advies? Stuur dan de huidtherapeut via info@huidrotterdam.nl een mail met de uitleg. Dan kan zij precies aangeven wat ze aanraad in jouw situatie.

Waar kan ik rekening mee houden voor en na een behandeling?

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid bent en omdat wij optimaal resultaat willen van de behandeling(en) hebben wij voor- en nazorg formulieren ontwikkeld. Klik hier om deze te bekijken.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 171 recensies
js_loader
Huid logo
Huid ervaringen

📞 010 340 08 58
✉️ rotterdam@huid.com
📍 Plan jouw route

Huid Den Haag

📞 070 239 00 93
✉️ denhaag@huid.com
📍 Plan jouw route

Aangesloten bij

kwaliteitsregister paramedici

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Contact