fbpx

Pigmentverstoringen - Wat zijn pigmentverstoringen, oorzaak en hoe behandelen

pigmentverstoringen

Pigmentverstoringen kunnen bestaan uit pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en melasma (zwangerschapsmasker). Het pigment kan zowel oppervlakkig als dieper in de huid zijn schade achterlaten. Deze schade kenmerkt zich door bruine, gepigmenteerde vlekken in de huid. De meeste vlekjes kunnen geen kwaad, maar zijn wel storend. Twijfelt u over een plekje? Laat uw huid dan altijd tijdig nakijken. Tijdens het eerste consult wordt hier ook altijd goed op gelet.

Hoe ontstaan pigmentverstoringen?

Pigmentverstoringen kunnen ontstaan door hormonale veranderingen, als gevolg van een ontsteking/wond(je) of zonschade. Ieder huidtype kan last krijgen van pigmentverstoringen. Bij de huid die gevoelig is voor pigmentverstoringen reageren pigmentcellen (de cellen in de huid die pigment aanmaken) vaak overactief op bovenstaande invloeden. De donkere huid heeft bijvoorbeeld meer kans dat er van een wond(je) of ontsteking van een puistje schade overblijft in de vorm van pigment. De huid bevat meer pigment, dus kan ook sneller een schade hierin ontwikkelen. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de donkere huid.

Pigmentverstoringen behandelen

Pigmentverstoringen zijn op verschillende manieren te behandelen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

Productgebruik

Naast de juiste behandeling is het bij pigment erg belangrijk de huid dagelijks te verzorgen met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het behandelen en voorkomen van pigment. De producten vervagen zowel aanwezig pigment en voorkomt dat de pigmentcellen overactief zullen reageren.

Peeling

Dit kan zowel een fruitzuurpeeling als chemische peeling zijn, van mild naar sterk. Een peeling werkt met zuren die diep in de huid kunnen treden om daar actief hun werk te doen. De peeling onderdrukt de activiteit van de pigmentcellen en egaliseert en vermindert aanwezige pigmentverstoringen. Ook zijn onze peelings veilig voor het behandelen van de donkere huid.

Laser

Met onze GentleMax Pro laser kunnen wij effectief pigmentvlekken verwijderen. Voor deze behandelmethode zijn maar 1 of 2 behandelingen nodig. Het gebruik van de laser is alleen geschikt voor bepaalde soorten pigmentatie. Laat je hierover adviseren door een van onze huidtherapeuten tijdens een vrijblijvend consult.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 173 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |