Hirsutisme - Wat is hirsutisme, oorzaak en hoe behandelen

Hirsutisme

Hirsutisme is een huidaandoening waarbij vrouwen last hebben van overbeharing volgens het mannelijke patroon. Dit houdt in dat vrouwen haargroei ontwikkelen op plekken waar normaal gesproken geen haar groeit. Je kan hierbij denken aan baardgroei, haren op de borst, rondom de tepels en/of onder de navel.

Hoe ontstaat hirsutisme?

Er zijn verschillende manieren waardoor hirsutisme kan ontstaan.

De eerste manier is door erfelijkheid. Hierbij begint de aandoening rond de puberteit. Ook bij mannen wordt dit gezien, zij hebben meer of dikkere haren. De oorzaak van deze vorm is niet bekend. Verondersteld wordt dat de haarzakjes gevoeliger zijn voor mannelijke hormonen, wat de haargroei stimuleert.

De tweede manier is hormonaal. Hierbij is er een te veel aan mannelijke hormonen. Mensen met hormonale hirsutisme hebben vaak ook last van andere mannelijke kenmerken, bijvoorbeeld verlaging van de stem en vergroting van de spieren. Bij deze vorm wordt doorverwezen naar de gynaecoloog.

De derde manier wordt veroorzaakt door medicatie. In bepaalde medicatie kunnen stoffen zitten die de haargroei stimuleren.

Hirsutisme behandelen

Hirsutisme kan op verschillende manier behandeld worden. Allereerst zijn er medicijnen om de werking van de mannelijke hormonen tegen te gaan. Hier zitten echter wel bijwerkingen aan verbonden. Een andere manier is door ontharen. Een aantal ontharingsmethodes die je zelf kunt doen zijn scheren, harsen, waxen of epileren. Echter zijn deze methodes voor korte duur effectief. Een effectievere manier is het laseren van de haren. Doormiddel van de laser worden de haren per behandeling minder.

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid. Het is eventueel mogelijk een proefpuls van de laser te ervaren. 


Laser

Laserontharen is de techniek voor definitief ontharen. Ze gebruiken warmte-energie om de haarzakjes te vernietigen. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% definitief verwijderd. De nieuwste lasers bevatten ook krachtige koelsystemen zoals de 3P-cooling, voor een comfortabele behandeling. Na de kuur heeft u een babyzachte, gladde huid en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om ongewenste beharing. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |