Besenreiser vaatjes

Besenreiser vaatjes

Besenreiser vaatjes zijn zichtbaar verwijde adertjes die ondiep in de huid liggen. Doordat de vaatwandjes zijn verslapt blijft het bloed in deze adertjes stil staan. Deze vaatjes hebben geen functie meer, andere bloedvaatjes hebben hun rol overgenomen. De beenvaatjes zijn te herkennen aan de blauwe tot paarsrode kleur en zijn vlak onder het huidoppervlak te zien. De beenvaatjes kunnen overal op de benen voorkomen.

Hoe ontstaat Besenreiser vaatjes?

Besenreiser vaatjes ontstaan door een zwakke conditie van de bloedvaten. Door de zwaartekracht heeft het bloed meer moeite om terug te stromen richting het hart en zullen de vaatjes sneller verwijden. Vooral wanneer de vaatwanden al zijn verzwakt doordat we ouder worden. Daarnaast kunnen besenreiser vaatjes ook een oorzaak zijn van een spatader in de omgeving van het vaatje. Besenreiser is vaak erfelijk bepaald maar ook externe oorzaken zoals een staand beroep en zwangerschap kunnen een rol spelen.

Besenreiser vaatjes behandelen

Voor het behandelen van Besenreiser vaatjes wordt lasertherapie toegepast. Bekijk hieronder hoe de behandeling werkt.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen.


Laser

Besenreiser vaatjes kunnen worden behandeld middels de Nd:YAG 1064 laser. Hierbij wordt er een laserpuls afgegeven op de huid waar het vaatje zich bevind. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode of blauwe kleur van de vaatwanden. De laser zorgt voor verwarming van het vat waardoor het vat als het ware dichtklapt. Hierdoor wordt de bloedtoevoer gestopt en kan het vaatje worden opgeruimd door het lichaam. Voor het behandelen van beenvaatjes zijn er gemiddeld 3-6 behandelingen nodig.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |