Vochtarme huid - Wat is een vochtarme huid, oorzaak en hoe behandelen

Vochtarme huid

Een vochtarme huid is niet hetzelfde als een droge huid. Bij een vochtarme huid is er een tekort aan vocht in de huid en bij een droge huid is er een tekort aan vet in de huid. Iemand met een droge huid kan ook last hebben van een vochtarm component.

Hoe ontstaat een vochtarme huid?

Een vochtarme huid ontstaat vaak doordat de huidbarrière niet optimaal meer zijn werk kan doen. Hierdoor verdampt er teveel water uit de huid. Dit kan komen door verkeerd productgebruik of door een lage luchtvochtigheid thuis.

Een vochtarme huid behandelen

Een vochtarme huid is goed te behandelen door middel van de juiste thuisproducten, hierover kunnen wij je adviseren tijdens een vrijblijvend consult. Daarnaast kunnen we de huid een hydratatie boost geven door middel van een dermapenbehandeling.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.


Dermapen behandeling

Tijdens een dermapen behandeling maken wij gebruik van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een echte vochtbinder. Dit hydraterende ingrediënt trekt in je huid en het zorgt ervoor dat water vast gaat houden. Door de miniscule naaldjes van de dermapen kan het hyaluronzuur nog dieper in je huid terechtkomen.

Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |