Verruca Seborrhoica - Wat is verruca seborrhoica, oorzaak en hoe behandelen

Verruca Seborrhoica

Verruca Seborrhoica zijn veel voorkomende goedaardige huidplekjes. De plekjes komen voornamelijk voor bij oudere mensen en worden daarom ook wel ouderdomswratten genoemd. De p2lekjes zijn meestal ruw, verheven en lichtbruin van kleur. Ze beginnen vaak als een geel/bruine verkleuring en veranderen tot verheven wratten. De aandoening komt over het algemeen vaker voor bij mensen met een licht huidtype dan bij mensen met een donker huidtype. Voornamelijk komen ze voor op het bovenste deel van de romp, het gezicht en de handruggen.

Hoe ontstaat verruca seborrhoica?

Waardoor de ouderdomswratten ontstaan is niet bekend. Waarschijnlijk speelt het ouder worden van de huid een rol. Daarnaast kan erfelijkheid een rol spelen in het ontwikkelen van de wratten.

Verruca Seborrhoica behandelen

Voor het behandelen van Verruca Seborrhoica wordt coagulatie toegepast. Bekijk hieronder hoe de behandeling werkt.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.


Coaguleren

Verruca Seborrhoica kunnen wij behandelen door middel van coagulatie therapie. Hiervoor gebruiken wij de “Zapper”. Dit is een klein apparaat met een stompe naald waar een veilige laagstroom uitkomt. Hiermee stippen wij de dermale naevus aan, waarna er vrijwel direct een zwart korstje ontstaat. Dit korstje geneest binnen 1 a 2 weken. Hierna is er niks meer te zien van de verruca seborrhoica.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |