fbpx

Vergrote poriën - Wat zijn vergrote poriën, oorzaak en hoe behandelen

Vergrote porien

Er zijn twee soorten poriën die voorkomen in onze huid namelijk poriën die vocht afscheiden (zweetklieren) en poriën die talg afscheiden (talgklieren). Zweetklieren zijn erg klein en het zijn dan ook voornamelijk de poriën die talg afscheiden die ons meer storen en de neiging hebben verstopt te raken. De functie van een porie is om talg te verspreiden over de huid wat zorgt voor een goede bescherming van de huid. Wanneer poriën iets groter worden vallen ze meer op en vinden we vaak cosmetisch storend.

Hoe ontstaan vergrote poriën?

Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan van vergrote poriën. Eén daarvan is een overmatige talgaanmaak. Wanneer de talgklier veel olie produceert kan de porie oprekken. Daarnaast kan een verminderde elasticiteit rond de porie een oorzaak zijn. Wanneer de huid minder soepel wordt door huidveroudering en UV-straling kunnen de poriën vergroot lijken. Ten slotte kan een verhoogde druk in het haarzakje een oorzaak zijn. Wanneer de porie aan het einde van het haarzakje verstopt raakt rekt de porie als het ware uit.

Vergrote poriën behandelen

Vergrote poriën zijn op verschillende manieren te behandelen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden:

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

Peeling

Dit kan zowel een fruitzuurpeeling als chemische peeling zijn, van mild naar sterk. Een peeling werkt met zuren die diep in de huid kunnen treden om daar actief hun werk te doen. Met een peeling kunnen we de bovenste huidlaag exfoliëren waardoor de huid nieuwe cellen gaat aanmaken. Hierdoor wordt de structuur van de huid egaler.

Microdermabrasie

Microdermabrasie verwijdert de dode huidcellen met behulp van kristallen die over de huid heen schuren. Door het verwijderen van de dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. Hierdoor worden de poriën minder grof.


Microneedling

Met microneedling maken we kleine gaatjes in de huid. Bij het herstel van deze gaatjes wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen en collageen aan te maken. Hierdoor wordt de huidstructuur verbeterd en worden vergrote poriën verfijnd.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 173 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |