Venous Lake - Wat is een venous lake, oorzaak en hoe te behandelen

Venous lake

Een venous lake is een verwijd vaatje in de lip. Het ziet er vaak uit als een paarse/donkere verkleuring die vaak op de onderlip te zien is. Het is volledig onschuldig en ongevaarlijk, maar het kan wel als cosmetisch storend ervaren worden.

Hoe ontstaat een venous lake?

Het ontstaat doordat een vaatje in de lip verwijd raakt, waardoor het zich vult met bloed en daarmee de paarse verkleuring geeft. Dit kan komen doordat de vaatwanden beschadigd raken door bijv zonlicht, snelle temperatuurwisselingen zoals heet douchen etc. Vaak ontstaat een venous lake pas op latere leeftijd (boven de 50 jaar).

Venous Lake behandelen

Een venous lake kan worden behandeld met behulp van een laser.

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen.

Laser

Door middel van de Gentle max pro laser kunnen wij het vaatje coaguleren. Hierbij wordt het vaatje verhit, waardoor de vaatwanden tegen elkaar aan gaan plakken en het vaatje zijn functie verliest. Waarna je lichaam dit vaatje in de weken erna zelf gaat opruimen. Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |