Spataderen - Wat zijn spataderen, oorzaak en hoe behandelen

Spataderen zijn uitgezette vaten aan de benen die duidelijk zichtbaar zijn. Er zijn verschillende uitingen van spataderen. Ze kunnen verdikt en kronkelend zijn, maar ook vlak in de huid. Zo kunnen er vaten zijn die verder niet veel klachten met zich meebrengen, maar voornamelijk cosmetisch storend zijn en vaten die wel veel klachten met zich meebrengen, zoals pijn, loom, zwaar gevoel in de benen, krampen en rusteloze benen. Bij vrouwen komen spataderen twee- tot drie keer vaker voor. 

Hoe ontstaan spataderen?

De ontstaanswijze van spataderen is niet helemaal duidelijk. Erfelijkheid kan wel een rol spelen in het ontstaan. Daarnaast zijn er een aantal factoren die de kans op spataderen vergroten, zoals zwangerschap, overgewicht, ouderdom en dagelijks lang staan of zitten.

Spataderen behandelen

Bepaalde spataderen kunnen behandeld worden door middel van de laser. Bij Huid Rotterdam wordt gebruik gemaakt van de Nd:YAG laser.  De laser focust zich op het bloed in het vaatje. Hier geeft hij zijn energie aan af waardoor het vaatje dicht schroeit. Binnen enkele weken ruimt het lichaam de restanten van dit vaatje vanzelf op.

spataderen
spataderen wel en niet

Zie links spataderen die wij wel behandelen, zie rechts spataderen die wij niet behandelen.

Voordat wij bepalen of wij de vaten kunnen behandelen met de laser, willen wij deze altijd graag eerst beoordelen tijdens een consult. Omdat er namelijk veel verschillende uitingen zijn kan het zijn dat wij een behandeling adviseren bij een andere specialist. Mocht u al een andere specialist hebben bezocht die zelf het advies van laseren heeft gegeven, kunnen wij dit natuurlijk toepassen. 

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 174 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |