Schimmelnagels - Wat zijn schimmelnagels, oorzaak en hoe behandelen

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Een schimmelnagel kan er wit of geel uitzien. Ook zijn de geïnfecteerde nagels vaak broos en brokkelig. Wanneer de schimmel dieper in de nagel zit, kan de nagel ook meer geelbruin gekleurd zijn.

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Schimmelnagels

Een schimmel kan zich op verschillende manieren nestelen in de nagel. Personen met een verminderde weerstand hebben hier extra kans op. Ook kan de schimmel toegang krijgen door bijvoorbeeld een wondje. Schimmelnagels zijn erg hardnekkig en besmettelijk. Het is daarom belangrijk de nagel(s) snel te behandelen om te voorkomen dat andere nagels ook geïnfecteerd raken met de schimmel of dat de schimmel zich dieper in de nagel nestelt.

Schimmelnagels behandelen

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal de nagels inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen.


Behandelfrequentie

Er zijn vijf behandelingen nodig. Het duurt zeker een paar maanden voordat de gezonde nagel terug groeit. Om deze reden is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.


Advies voor thuis

Het is belangrijk dat je de huid rondom de nagels thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen en voor de nagels zelf. Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).

Zoals eerder vernoemd zijn schimmelnagels zeer hardnekkig. Daarom is het van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |