Laseren schimmelnagel

Last van schimmelnagels? Behandel deze effectief met een laser!

Tijdens de laserbehandeling wordt de laser op afstand gehouden van de nagels en worden er constant laserpulsen op de nagel afgeschoten. De laser zorgt ervoor dat de schimmel in de nagel zodanig verhit, dat deze wordt vernietigd. De nagels en de huid hier omheen blijven verder intact.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand een laserbehandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult stelt de huidtherapeut een aantal vragen en kun je zelf natuurlijk ook jouw vragen stellen. De huidtherapeut geeft naar aanleiding van het consult persoonlijk advies.

Bij de start van de behandeling wordt de huid en de nagel gedesinfecteerd, zodat deze schoon de behandeling ingaan. De huidtherapeut en jij krijgen beide een bril op ter bescherming. Vervolgens stelt de huidtherapeut het laserapparaat in op de juiste instellingen en kan er gestart worden met de behandeling.

Bij elke lasershot die de huidtherapeut activeert voel je op de plek de laserstraal in de nagel reageren met warmte. Deze warmte is nodig om de schimmel te vernietigen.

Er zijn minimaal 5 behandelingen nodig. De eerste drie behandelingen vinden plaats om de 2 weken en de laatste 2 behandelingen vinden plaats om de 4 weken. na 5 behandelingen vindt er een evaluatie plaats met als doel om te beoordelen of de behandeling effect heeft gehad. Wanneer we zien dat de behandeling aanslaat adviseren we om elke maand de behandeling te herhalen totdat de schimmel volledig verwijderd is uit de nagel.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de prijzen voor een laserbehandeling?

De prijs van het laseren van schimmelnagels is 100 euro voor 1 voet en voor beide voeten 150 euro. Klik hier voor een volledig overzicht van de prijzen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Bij het behandelen van schimmelnagels heb je minimaal vijf behandelingen nodig. De eerste drie behandelingen vinden plaats om de 2 weken en de laatste 2 behandelingen vinden plaats om de 4 weken. na 5 behandelingen vindt er een evaluatie plaats met als doel om te beoordelen of de behandeling effect heeft gehad. Wanneer we zien dat de behandeling aanslaat adviseren we om elke maand de behandeling te herhalen totdat de schimmel volledig verwijderd is uit de nagel.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Het behandelen van schimmelnagels middels de laser wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Een behandeling met de laser kan soms gevoelig zijn. Bij het laseren van schimmelnagels heeft dit voornamelijk met warmte te maken. Als de warmte even teveel wordt wachten we een paar seconden voordat we de behandeling voortzetten.

Is de GentleMax Pro ook te gebruiken bij een donkere huid?

Jazeker! De GentleMax Pro is door zijn gebruik van 2 lasers volledig veilig voor de donkere huid. Dit geldt voor laser ontharing en het behandelen van schimmelnagels.

Waar kan ik rekening mee houden voor en na een behandeling?

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid bent en omdat wij optimaal resultaat willen van de behandeling(en) hebben wij voor- en nazorg formulieren ontwikkeld. Klik hier om deze te bekijken.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |