Pseudofolliculitis barbae - Wat is het, oorzaak en hoe behandelen

Pseudofolliculitis barbae

Pseudofolliculitis barbae is een aandoening waarbij haartjes in de huid groeien door het scheren of kort knippen van haren. De ingegroeide haartjes veroorzaken ontstekingen in de huid die pijnlijk kunnen zijn, kunnen jeuken en irriteren. Daarnaast groeien de ontstekingen vaak uit tot kleine verdikte littekens. Het komt voornamelijk voor bij mannen in de baardstreek en de nek, maar het kan ook bij vrouwen voorkomen. Bijvoorbeeld bij het scheren van de oksels en de schaamstreek.

Hoe ontstaat Pseudofolliculitis barbae?

Vooral mannen met een donker huidtypen hebben last van deze aandoening. Dit komt omdat mannen met een donker huidtype vaak gekrulde haren hebben in de baardstreek, die door de krul sneller in de huid groei. Naast raciale factoren speelt erfelijkheid ook een rol.

Pseudofolliculitis barbae behandelen

Het behandelen van pseudofolliculitis barbae is lastig. De makkelijkste manier is door de haren te laten staan en niet meer te scheren. Een andere mogelijkheid is om de haren in de nek, de oksels of schaamstreek te laseren. Dit is de meest effectieve en duurzame behandeling. Door de haartjes definitief te verwijderen kunnen ze niet meer in de huid groeien en daarmee geen ontstekingen veroorzaken. Verder kan de huid (waarbij het niet gewenst is de haren te laseren) worden behandeld met een fruitzuurpeeling. De zuren zorgen dat de ontstekingen geremd worden en hiermee klachten verminderen. Tijdens de behandeling met de fruitzuurpeeling worden de ingegroeide haren ook los gemaakt. Zodat de eventuele ontsteking die zou kunnen ontstaan voorkomen worden.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |