Melasma - Wat is melasma, oorzaak en hoe te behandelen

Melasma

Melasma, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd, is een chronische huidaandoening. Het is een pigmentstoornis waarbij er grillige pigmentvlekken in het gezicht ontstaan. Typische kenmerken zijn de donkere “snor” en de pigmentatie op het voorhoofd en de wangen.

Hoe ontstaat Melasma?

Melasma kan getriggerd worden door onder andere UV-straling en/of hormonale schommelingen. Het komt vaak voor bij zwangere vrouwen die hormoonschommelingen ervaren.

Melasma behandelen

Melasma is helaas een chronische huidaandoening. Een combinatie van de juiste thuisproducten en behandelingen kunnen ervoor zorgen dat het melasma minder zichtbaar wordt. Het is van belang dat men de rest van het leven goed zonnebrand smeert en met het gezicht uit de zon blijft. Omdat de zonnestralen ervoor kunnen zorgen dat het melasma weer goed zichtbaar wordt. Chemische peelings en/of dermapen behandelingen kunnen het melasma oplichten. Er zijn minimaal 4 behandelingen nodig.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 174 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |