Een litteken is het bindweefsel, dat normaal weefsel vervangt dat is vernietigd door een beschadiging in de huid. Een litteken kan boven de huid verheven zijn (hypertrofisch litteken), maar kan ook ingezonken zijn (atrofisch litteken). Striae vormt zich op plaatsen waar de huid in korte tijd snel is opgerekt. Het kenmerkt zich door roodpaarse strepen in de huid. De mogelijke oorzaken zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename.
Een litteken vormt zich na een beschadiging in de huid. Hoe groter of dieper deze huidbeschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Het litteken kan lichter of donkerder gekleurd zijn dan de eigen huidskleur. Ook krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat. Een litteken kan iemand als erg storend ervaren, zowel in uiterlijk als het feit dat het ook pijn- en jeukklachten kan geven.
De behandeling van littekens is erop gericht om het litteken te verwijderen en het huidoppervlak zo egaal mogelijk te maken, waardoor de huid soepeler wordt en putjes of juist een verdikking niet meer aanwezig zijn. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie(teveel aan pigment) en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn- en jeukklachten verminderen. Zowel jonge als oude littekens worden effectief behandeld.
Striae littekens
Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De dermapen is een veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Het geeft bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.
Operatieve littekens
Operatiewonden of snijwonden kunnen flinke littekens achterlaten in de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kunnen littekens op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat.
Operatie littekens worden veilig behandeld met de resultaatgerichte dermapen methode. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.
Littekens van brandwonden
Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een vervelende plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. Zowel jonge als oude brandwond-littekens worden behandeld met de dermapen. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwondlitteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperkingen kunnen afnemen.
Acne littekens
Hoe ernstiger of dieper de acne, hoe groter de kans op acnelittekens. Probeer een actieve acne altijd zo snel mogelijk onder controle te krijgen door middel van de juiste behandelingen en juiste thuisverzorging om acnelittekens te voorkomen. Acnelittekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine verheven plekjes op de huid. Er kunnen roodbruine kleurverschillen zichtbaar zijn, poriën zijn grof en de huid voelt vaak onregelmatig aan. Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals een peeling of een dermapen behandeling. De behandelingen zijn erop gericht op de acne-littekens te verwijderen. De huid wordt zachter, gladder en egaler doordat poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Het is mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen. De dermapen kan ook gebruikt worden voor het behandelen van acne littekens. Door middel van kleine naaldjes worden er gaatjes gemaakt tot een bepaalde diepte van de huid. De huid wordt weer gestimuleerd, waardoor littekenweefsel weer wordt vervangen door normaal weefsel. Deze behandeling kan ook plaatselijk uitgevoerd worden.
Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid. Het is eventueel mogelijk een proefpuls van de laser te ervaren.
Laan Copes van Cattenburch 73,
2585 EW Den Haag
070 239 0093
© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |