Lentigo solaris - Wat is een lentigo solaris, oorzaak en hoe te behandelen

Lentigo solaris

Een lentigo Solaris is een goedaardige pigmentvlek die ontstaat op een aan zonlicht blootgestelde huid. Het vlekje komt vaak voor in het gezicht, op de handruggen, onderarmen en soms op de onderbenen. De vlek is licht- tot donkerbruin van kleur en is enkele millimeters of centimeters groot. De pigmentvlek ontstaat meestal pas op oudere leeftijd en wordt daarom ook wel een ouderdomsvlek genoemd. De vlekken zien we vaak bij blanke huidtypen.

Hoe ontstaat een lentigo solaris?

Bij het ontstaan van de lentigo solaris speelt de mate van zonblootstelling die de huid gedurende het leven heeft gehad een grote rol. Het laat zien dat de huid zich vaak heeft moeten beschermen tegen de UV-stralen. Daarnaast kan de vlek voorkomen bij mensen die vanwege een huidziekte langdurig met PUVA therapie zijn behandeld.

Lentigo solaris behandelen

De lentigo solaris kan worden behandeld door middel van een laserapparaat. Hierbij wordt in een extreem korte tijd geconcentreerde energie afgegeven aan de overtollige pigmentcellen in de huid maar niet aan de omliggende huid. Het pigment absorbeert de warmte van de energie waardoor het pigment wordt vernietigd. Het pigment kleurt direct donkerder en verdwijnt na ongeveer twee weken. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Om het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk om de huid dagelijks te beschermen met een SPF. Daarnaast kan het gebruik van specifieke producten de pigmentaanmaak in de huid remmen. De huidtherapeut kan jou over deze producten adviseren tijdens een vrijblijvend consult.

Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |