fbpx

LED therapie

Stimuleer huidvernieuwing, huidherstel en collageenproductie en krijg weer een gekalmeerde huid zonder irritaties, fijne lijntjes en onzuiverheden. 

Wanneer je last hebt van rosacea, acne, eczeem of huidveroudering kan het soms een uitdaging zijn om een behandeling te vinden die geschikt is voor een gevoelige huid en een minimale kans geeft op negatieve bijwerkingen. Je wilt graag van je huidprobleem af, maar bent aan de andere kant ook bang om een behandeling uit te proberen waar je gevoelige huid heftig op kan reageren. 

Gelukkig zijn deze zorgen verleden tijd wanneer je een LED behandeling bij onze kliniek ondergaat. De LED behandeling is een vorm van lichttherapie dat voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Doordat de LED behandelingen een huidherstellende werking in de huid hebben, kan de behandeling bij vrijwel elk huidtype worden toegepast.

Maak kennis met onze vakkundige huidtherapeuten

De huid is het grootse orgaan en heeft hierdoor specifieke zorg nodig. Deze zorg wordt bij Huid uitsluitend uitgevoerd door vakkundige huidtherapeuten die ervaring hebben in het behandelen van verschillende huidtypes. Daarnaast zijn zij lid van het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Ook volgen zij regelmatig cursussen om kennis zowel te verbreden als te verdiepen.

Lichttherapie is een veelzijdige behandeling dat voor verschillende indicaties kan worden ingezet. Hierdoor hebben we vijf verschillende behandelingen ontwikkeld waarbij elke behandeling is toegespitst op een ander huidprobleem: 

Calming LED

De Calming LED behandeling is geschikt voor huiden die overgevoelig reageren op peelings en andere actieve bestanddelen. Tijdens deze behandeling wordt er namelijk alleen gewerkt met het rode LED licht zonder actieve zuren, serums of andere ingrediënten. Het rode LED licht heeft een sterk kalmerende en ontstekingsremmende werking in de huid, waardoor het bijvoorbeeld zeer geschikt is voor eczeem in de actieve fase.

Voor welke indicaties: actief eczeem en overgevoelige huiden. 

Mild Peel & LED

De Mild peel + LED behandeling is een behandeling waarbij milde zuren en een serum worden gecombineerd met photodynamische therapie. De aanpak van deze behandeling is anders ten opzichte van reguliere huidverbeterende behandelingen. We richten ons namelijk niet op het exfoliëren van het huidoppervlak, maar op het herprogrammeren van de huid van binnenuit.Ten opzichte van de Peel + LED, maken we bij deze behandeling gebruik van minder serums, waardoor de behandeling minder uitgebreid is. Deze behandeling is ideaal om kennis te maken met photodynamische therapie.

Voor welke indicaties: rosacea, acne met actieve ontstekingen, hormonale acne en huidveroudering.

Peel & LED

De Peel + LED behandeling is onze meest geavanceerde behandeling waarbij peeling en serums worden gecombineerd met photodynamische therapie. De aanpak van deze behandeling is anders ten opzichte van reguliere huidverbeterende behandelingen. We richten ons namelijk niet op het exfoliëren van het huidoppervlak, maar op het herprogrammeren van de huid van binnenuit. Hierbij zullen we de huid eerst detoxen met een mild zuur en een serum. Vervolgens zal een gel met actieve bestanddelen op de huid worden aangebracht die wordt geactiveerd door het medische rode LED licht. Belangrijke kenmerken in de huid kunnen door deze bestanddelen een andere functie krijgen. Op deze manier wordt de huid effectief van binnenuit behandeld zonder het huidoppervlak te irriteren. 

Voor welke indicaties: rosacea, acne met actieve ontstekingen, hormonale acne en huidveroudering.

Recover LED

De Recover LED of Calming LED behandeling kan worden ingezet wanneer je het herstel na of voor een peeling of laserbehandeling wilt bevorderen. Tijdens deze behandeling wordt de huid voor een bepaalde tijd blootgesteld aan het medische rode LED licht. De huidcellen zullen het rode LED licht opnemen, waardoor de zuurstofopname in de celkern wordt verbeterd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Dit bevordert het herstelproces van de huid en zal de behandelresultaten na een peeling of laserbehandeling verbeteren. 

Voor welke indicaties: iedereen die de hersteltijd na een peeling of laserbehandeling wilt verminderen en huiden die snel reageren met roodheid, irritatie en zwelling.

Wat zeggen anderen over de LED behandeling?

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

De verwachtingen die je kunt hebben na een LED behandeling zal variëren met het soort behandeling dat is gekozen en de indicatie waarvoor het wordt ingezet. Tijdens een vrijblijvend consult zal de huidtherapeut bespreken welke verwachtingen er kunnen worden gekoppeld aan jouw persoonlijke situatie. 

Een belangrijk kenmerk dat alle LED behandelingen met elkaar delen is dat ze een sterk effect hebben op het herstel van de huid. Na een aantal behandelingen met LED therapie zul je merken dat je huid gezonder, weerbaarder en sterker wordt en het huidprobleem naar de achtergrond verdwijnt. De LED behandeling is er vanaf 50,- . Je ontvangt daarnaast ook nog een uitgebreide huidanalyse waar er foto's worden gemaakt van de diepere huidlagen!

Wanneer je niet nog weken wilt blijven zitten met het huidprobleem maak je hieronder de keuze voor resultaat:

Meest gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je eventueel nog vragen hebt. De meest gestelde vragen van onze cliënten vind je hieronder:

Wat merk ik na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid heel licht rood zijn, doordat de huid goed doorbloed is. Daarnaast zal de huid er gekalmeerd en rustig uitzien.

Is een LED behandeling pijnlijk?

De LED behandeling is niet pijnlijk. Mogelijk wordt een hele lichte tinteling op de huid ervaren wanneer de LED lamp wordt gecombineerd met peelings.

Ga ik vervellen van een LED behandeling?

Het afschilfering proces is afhankelijk van de indicatie en het type peeling waarvoor gekozen wordt. Bij de meeste LED behandelingen zal er weinig tot geen vervelling aanwezig zijn, omdat de behandelingen niet gericht zijn op het exfoliëren van de bovenste huidlagen.

Moet ik na een LED behandeling oppassen met de zon?

In de eerste twee weken na de LED behandeling is het van belang om dagelijks een SPF toe te passen, bij voorkeur met factor 50. Wij adviseren om je huid altijd goed te beschermen tegen de zon met een goede zonnebrandcrème.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en de huidconditie waarvoor de LED behandeling wordt ingezet. Voorafgaand aan de behandeling zal de huidtherapeut dit altijd met u bespreken.

Mag ik make-up of andere cosmetica gebruiken na een LED behandeling?

Na de behandeling mag je gewoon make-up gebruiken. Let er wel op dat dit make-up is die luchtig is voor de huid en niet afsluit. Na de behandeling raden wij aan een aantal dagen geen producten te gebruiken waar (fruit)zuren in zitten ivm de herstel van de huid.

Is een LED behandeling geschikt voor de donkere huid?

Alle LED behandelingen kunnen bij Huid veilig worden uitgevoerd bij de donkere huid. De gevoeligheid van de huid zal altijd worden besproken en hier zullen wij natuurlijk altijd gepast advies op toepassen met welke behandeling voor jouw huid het best geschikt is.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 171 recensies
js_loader
Huid logo
Huid ervaringen

📞 010 340 08 58
✉️ rotterdam@huid.com
📍 Plan jouw route

Huid Den Haag

📞 070 239 00 93
✉️ denhaag@huid.com
📍 Plan jouw route

Aangesloten bij

kwaliteitsregister paramedici

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Contact