Hyperpigmentatie - Wat is hyperpigmentatie, oorzaak en hoe te behandelen

hyperpigmentatie

Bij hyperpigmentatie is er een teveel aan pigment in de huid waardoor er een donkere verkleuring ontstaat. Dit kan bruin, grijs of zelfs zwart van uiterlijk zijn. Er zijn verschillende huidaandoeningen die pigmentvlekjes als kenmerk hebben.

Hoe ontstaat hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is een toename van pigmentcellen (melanine) in de huid. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Onder invloed van hormonen kunnen pigmentcellen gestimuleerd worden om overmatig melanine te produceren. Maar ook door UV-straling door de zon en/of zonnebank of schade aan de huid, na bijvoorbeeld een puistje kunnen er pigmentvlekjes ontstaan.

Hyperpigmentatie behandelen

Pigmentvlekjes kunnen goed behandeld worden. Afhankelijk van de huidaandoening kunnen pigmentvlekken behandelen worden door middel van een laser, peelings en/of dermapen. De huidtherapeut kan een huidtherapeutisch diagnose stellen tijdens een consult en kan aan de hand hiervan een behandelplan opstellen.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.


Productgebruik

Naast de juiste behandeling is het bij pigment erg belangrijk de huid dagelijks te verzorgen met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het behandelen en voorkomen van pigment. De producten vervagen zowel aanwezig pigment en voorkomt dat de pigmentcellen overactief zullen reageren.


Peeling

Dit kan zowel een fruitzuurpeeling als chemische peeling zijn, van mild naar sterk. Een peeling werkt met zuren die diep in de huid kunnen treden om daar actief hun werk te doen. De peeling onderdrukt de activiteit van de pigmentcellen en egaliseert en vermindert aanwezige pigmentverstoringen. Ook zijn onze peelings veilig voor het behandelen van de donkere huid.

Laser

Met onze GentleMax Pro laser kunnen wij effectief pigmentvlekken verwijderen. Voor deze behandelmethode zijn maar 1 of 2 behandelingen nodig. Het gebruik van de laser is alleen geschikt voor bepaalde soorten pigmentatie. Laat je hierover adviseren door een van onze huidtherapeuten tijdens een vrijblijvend consult.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 179 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |