Gerstekorrels - Wat zijn gerstekorrels, oorzaak en hoe behandelen

gerstenkorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn kleine wit/gelige bultjes in de huid. Een gerstekorrel is een kleine cyste die bestaat uit een ophoping van talg. Vaak bevinden de gerstekorrels zich rond de ogen, omdat de huid daar wat dunner is, maar ook op de rest van het gelaat. Een gerstekorrel is volkomen onschuldig, maar kan wel storend zijn.


Hoe ontstaan gerstekorrels?

Een gerstekorrel ontstaat meestal doordat de ingang van een zweetkliertje of haarzakje in geblokkeerd. Hieronder ontstaat een kleine cyste die gevuld is met talg. Ook kunnen gerstekorrels ontstaan na bijvoorbeeld een verwonding van de huid, zoals een brandwond of een blaar of door uitdroging van de huid.

Gerstekorrels behandelen

Een gerstekorrel wordt behandeld door het inprikken van de gerstekorrel door middel van een naald en het vervolgens uitknijpen. Dit kan gedaan worden in een behandeling zoals een huid verbeterende behandeling.


Huidverbetering

Bij een huidverbeterende behandeling wordt de huid gereinigd en verweekt. Zo is het makkelijker om de gerstekorrel en eventuele onzuiverheden te verwijderd. De behandeling wordt afgesloten met een masker en huidverzorging. Deze behandeling is toe te passen op ieder huidtype als reinigende behandeling.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |