fbpx

Donkere kringen - Wat zijn donkere kringen, oorzaak en hoe te behandelen

donkere kringen

Er zijn 2 soorten vormen van donkere kringen. Soms is de huid onder de ogen wat dunner. Hierdoor kunnen de onderliggende bloedvaten eerder doorschijnen door de huid waardoor je een donkere verkleuring krijgt. Een andere vorm die we vaak bij mensen zien bij een donkere huid is dat er meer pigmentaanmaak zit rondom en op de ogen.

Hoe ontstaan donkere kringen?

Naarmate we ouder worden wordt onze huid dunner. En dat gaan we als eerst zien onder onze ogen, omdat de huid daar ten opzichte van de rest van het gezicht al dunner is. Dit proces begint al vanaf het 25e levensjaar. Vanaf dat moment wordt er elk jaar minder collageen aangemaakt en wordt de huid minder stevig.

De donkere kringen die bij donkere mensen meer voorkomt komt door blootstelling aan de zon. Hierdoor wordt er meer pigment aangemaakt waardoor je een donkere verkleuring krijgt.

Donkere kringen behandelen

Donkere kringen worden behandeld met de dermapen en/of productgebruik. Dit is afhankelijk van hoe de donkere kringen ontstaan.


Vrijblijvend consult

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid.


Productgebruik

Het oplichten van pigmentatie op en om de ogen kan alleen behandeld worden met een oogcreme die oplichtende ingrediënten bevat. Zoals de Eyebrite van Dermaquest. Daarnaast is het ook van belang om een SPF te smeren op en rondom de ogen om extra pigmentaanmaak door de zon te voorkomen


Dermapen

Dermapen behandelingen kunnen ingezet worden om de huid te verstevigen en de aanmaak van collageen te stimuleren. De dermapen bevat kleine naaldjes die over de huid bewogen worden. Dit mag ook onder de ogen gedaan worden. Vaak zijn er 3-6 behandelingen nodig om de huid te verstevigen. Daarnaast is het ook van belang om thuis producten te gebruiken die dit proces versterken zoals een goede hydraterende creme en SPF.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 173 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |