fbpx

Chemische peeling

Pak diepliggende huidproblemen aan door hoog geconcentreerde fruitzuren

Belangrijk! Een chemische peeling bevat zeer hoge fruitzuren en is daarom een intensievere behandeling voor meer diepliggende problemen. Ben je nog niet bekend met fruitzuren? Kijk dan eerst naar de fruitzuurpeeling.

Heb je veel last van (hyper)pigmentatie, grove poriën, littekens, ontstekingen, een vette huid of wil je de huid er juist jonger laten uitzien?

Dan raden onze huidtherapeuten aan te kijken naar een chemische peeling. Het grote verschil met een fruitzuurpeeling is dat een chemische peeling hogere geconcentreerde fruitzuren heeft. Een fruitzuurpeeling heeft bijvoorbeeld een concentratie van 30% en een chemische peeling zelfs 70% van een bepaald zuur! De behandeling is daarom zo intensief dat er een ''chemische'' reactie in de huid ontstaat. Door deze chemische reactie gaat de huid zich versneld vernieuwen, zodat de huid gaat vervellen.

Maak kennis met onze vakkundige huidtherapeuten

De huid is het grootse orgaan en heeft hierdoor specifieke zorg nodig. Deze zorg word bij Huid uitsluitend uitgevoerd door vakkundige huidtherapeuten met ervaring in verschillende huidtypes. Daarnaast zijn zij lid van het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Ook volgen zij regelmatig cursussen om hun kennis te verbreden / up to date te houden.

Elke chemische peeling (krachtige fruitzuren) richt zich op een ander huidprobleem. De volgende peelings zijn mogelijk:

Salicylic Peel 15%-30%:  Vermindert talgblokkades in de talgklier. Daarom perfect voor diepliggend acne en voorkomt ontstekingen.
Mandelic Peel 40%: Speciaal voor de gevoelige huid. Kalmeert de huid en vermindert roodheid en ontstekingen. Hiernaast stimuleert de peeling de celvernieuwing, waardoor collageen en elastine worden aangemaakt en de huid er rustiger en egaler uitziet.
Milk Peel:  Verminderd fijne lijntjes, een doffe huid en grove poriën. De peeling is ook mooi geschikt om een vettere huid te verminderen.
Mela Peel Forte incl. Milk Peel: Intensieve peeling tegen melasma en pigmentvlekken. Egaliseert elke vorm van pigment in de huid en geeft de huid een diepe boost.
Cosmo Peel TCA 12%-15%-18%-20%: Dè peeling tegen rimpels, grove poriën en acne littekens. Stimuleert de productie van collageen en elastine, wat de huid zachter en egaler maakt.
Cosmo Peel Forte: De meest intensieve anti-aging peeling. Verminderd alle tekenen van huidveroudering zoals rimpels en pigmentatie. Perfect voor een perkament achtige huid.

Weet jij zelf niet precies welke peeling jij nodig hebt? Laat de huidtherapeut je goed adviseren. Nadat zij jouw huid beoordeeld heeft tijdens een consult, kan zij direct specifiek advies geven over welke peeling het beste uitgevoerd kan worden.

Wat zeggen anderen over de chemische peeling?

ervaring shirley

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Het resultaat wat je kunt verwachten is een huid die schoner, egaler en steviger is. Het verminderd huidproblemen en zorgt voor een gezonde gloed. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en onze huidtherapeuten zullen contact met je blijven houden voor de nazorg. Het gaat immers om het eind resultaat. De chemische peeling is er vanaf 105,- . Je ontvangt daarnaast ook nog een uitgebreide huidanalyse waar er foto's worden gemaakt van de diepere huidlagen!

Wanneer je niet nog weken wilt blijven zitten met het huidprobleem maak je hieronder de keuze voor resultaat:

Meest gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je eventueel nog vragen hebt. De meest gestelde vragen van onze cliënten vind je hieronder:

Waar kan ik rekening mee houden voor en na een behandeling?

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid bent en omdat wij optimaal resultaat willen van de behandeling(en) hebben wij voor- en nazorg formulieren ontwikkeld. Klik hier om deze te bekijken.

Is een chemische peeling pijnlijk?

Een behandeling met de chemische peeling kan gevoelig zijn. Dit is per persoon erg verschillend. Tijdens de behandeling worden meerdere lagen aangebracht van de chemische peeling. Hoe meer lagen hoe gevoeliger het vaak wordt. De huid kan tijdens het aanbrengen gekoeld worden door een mini ventilator, dit verzacht het prikkelend, branderig of tintelend gevoel. Binnen enkele minuten na het aanbrengen neemt het gevoel af.

Wat merk ik na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid strak voelen. Dit wordt naar mate de tijd meer, tot de huid gaat vervellen. In de meeste gevallen begint het vervellen op de tweede dag na de behandeling. Dit houdt ongeveer 2 dagen aan, daarna begint het vervellen af te nemen. De kleine velletjes of schilfertjes kunnen nog enkele dagen aanhouden tot ongeveer een week na de peeling.

Mag ik make-up of andere cosmetica gebruiken?

De eerste 5 uur na de behandeling mag de huid niet nat worden. Dit omdat water de peeling neutraliseert en hierbij de werking verstoort. Ook vloeibare make-up en crèmes mogen in die vijf uur niet aangebracht worden op het behandelde gebied. Verder mag er wel gebruikt worden gemaakt van vaste producten, denk aan poeder. Na de 5 uur mag alles weer gebruikt worden, behalve producten waar fruitzuren in verwerkt zitten.

Kan ik in de zon voor of na de behandeling?

Voor de behandeling is het geen probleem als de huid is blootgesteld aan de zon. Na de behandeling is het wel heel belangrijk dat de huid ongeveer twee weken niet met zon in aanraking komt. Zonnebaden of zonnebanken wordt ten strengste afgeraden. Buiten in de zon lopen voor korte tijd kan niet voorkomen worden, zorg dan dat de huid goed beschermt is met een zonnebrandcrème. Het liefst met een factor 50.

Ga ik vervellen bij een chemische peeling?

Ja. In alle gevallen gaat de huid vervellen. In hoeverre je gaat vervellen is afhankelijk van de hoeveelheid laagjes die aangebracht zijn tijdens de behandeling en hoe sterk de huid reageert op de peeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandeling nodig zijn is afhankelijk van het huidprobleem en het gewenste resultaat. Wel is na elke behandeling al resultaat te zien.

Is een chemische peeling geschikt voor de donkere huid?

De chemische peeling is zeker geschikt voor de donkere huid. Wel kan er eventueel een voorbereiding nodig zijn voordat deze peeling kan worden uitgevoerd. Dit ivm de gevoeligheid van het pigment. Vraag een vrijblijvend advies gesprek aan bij een van onze huidtherapeuten. Onze peelings zijn verder volledig veilig en worden aangepast aan het huidtype. Wij hebben daarnaast ruime ervaring met behandelen van de donkere huid.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Wanneer je aanvullend bent verzekerd is het vaak mogelijk dat de zorgverzekeraar de behandeling vergoed (uitsluitend bij acne). Klik hier voor een overzicht om te kijken jouw zorgverzekeraar de behandeling mogelijk vergoed.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 171 recensies
js_loader
Huid logo
Huid ervaringen

📞 010 340 08 58
✉️ rotterdam@huid.com
📍 Plan jouw route

Huid Den Haag

📞 070 239 00 93
✉️ denhaag@huid.com
📍 Plan jouw route

Aangesloten bij

kwaliteitsregister paramedici

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Contact