Angioma Senilis - Wat is Angioma Senilis, oorzaak en hoe behandelen

Angioma Seninilis

Een Angioma Seninilis is een klein helder-rood bultje. Deze kunnen vlak zijn of al wat meer verheven op de huid liggen. De grootte kan variëren. Ook de kleur kan variëren van helder rood tot soms zelfs paars/zwart. Door de vaak helder rode verkleuring wordt het ook weleens Cherry Angioma genoemt. Een andere benaming kan kersenwratjes of bloedbaasje zijn. De plekjes zijn volledig onschuldig, maar kunnen natuurlijk wel cosmetisch storend zijn.

Hoe ontstaat Angioma Senilis?

Een Angioma Senilis ontstaat doordat er ergens op één plek een opeenhoping van verwijde bloedvaatjes ontstaat. Waarom dit gebeurd is niet bekend. De plekjes ontstaan vaak vanaf het 25ste levensjaar en kunnen met de jaren meer worden.

Angioma Senilis behandelen

De plekjes zijn gemakkelijk te behandelen met een laser. Bij Huid maken wij gebruik van onze vaatlaser, de Nd:YAG laser. Voor de plekjes zijn gemiddeld maar 1 of 2 behandelingen nodig. De laser focust zich alleen op het bloed wat in de angioma senilis zit. Het lichaam ruimt de restjes van de vaatjes vanzelf op. Dit kan een aantal weken in beslag nemen.

Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Vraag deze vrijblijvend aan. Wil je meer weten over onze laser betreft vaatjes? Vraag een vrijblijvend consult aan.

ervaring
Meer dan 8 jaar ervaring
Uitsluitend HBO-opgeleide huidtherapeuten
Persoonlijk & Betrouwbaar
Ervaring met alle huidtypes
Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
js_loader
Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 177 recensies
js_loader

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |