Acne behandeling

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die ontstaat wanneer de haarzakjes verstopt raken met olie en dode huidcellen. Het wordt vaak gekenmerkt door puistjes, mee-eters, en soms ook cysten en knobbels. De belangrijkste factoren die bijdragen aan het ontstaan van acne zijn overmatige talgproductie, verstopte poriën, bacteriën en ontstekingen. 


Er zijn verschillende soorten fruitzuurpeelings die wij inzetten ter vermindering van acne. Elke peeling bevat een eigen unieke samenstelling van zuren die een bepaalde werking hebben op de huid. Zo kan er voor elk huidtype een passende peeling worden ingezet. Het doel van een peeling is het verwijderen van dode huidcellen zodat de vorming van nieuwe puistjes en mee-eters wordt verminderd. Daarnaast hebben fruitzuren een ontstekingsremmende eigenschap waardoor ontstekingen worden verminderd. De peelings worden gecombineerd met LED therapie. Deze therapie gebruikt medisch rood licht met een golflengte van 630nm. Deze juiste energie aan licht zorgt ervoor dat werkstoffen in de diepere huidlagen worden geactiveerd zonder de huid te irriteren. Daarnaast heeft het licht een kalmerende en ontstekingsremmende werking en zorgt het ervoor dat de huid gestimuleerd wordt zich te vernieuwen.

Het uiteindelijke resultaat hangt af van het aantal behandelingen en persoonlijke kenmerken.

Behandelmogelijkheden 

Tijdens het vrijblijvende consult wordt er door de huidtherapeut gekeken naar welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid. Zowel een fruitzuurpeeling als een chemische peeling werken op verschillende manieren bij het verminderen van acne.

Fruitzuurpeeling

Er zijn verschillende soorten fruitzuurpeelings die wij inzetten ter vermindering van acne. Elke peeling bevat een eigen unieke samenstelling van zuren die een bepaalde werking hebben op de huid. 

Zo kan er voor elk huidtype een passende peeling worden ingezet. Het doel van een peeling is het verwijderen van dode huidcellen zodat de vorming van nieuwe puistjes en mee-eters wordt verminderd. Daarnaast hebben fruitzuren een ontstekingsremmende eigenschap waardoor ontstekingen worden verminderd.

Chemische Peeling

Binnen de kliniek maken we gebruik van verschillende chemische peelings. Een chemische peeling bevat een hogere concentratie aan zuren dan een fruitzuurpeeling. Het doel van een chemische peeling is om de textuur van de huid te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen, pigmentatieproblemen aan te pakken en acne of acne littekens te behandelen. Er zijn verschillende soorten chemische peelings, die variëren in de diepte van penetratie en de gebruikte ingrediënten. Het type peeling dat het meest geschikt is, hangt af van de specifieke huidproblemen en de gewenste resultaten.

LED light- Therapie

De fruitzuurpeelings worden gecombineerd met LED therapie. Deze therapie gebruikt medisch rood licht met een golflengte van 630nm. 

Deze juiste energie aan licht zorgt ervoor dat werkstoffen in de diepere huidlagen worden geactiveerd zonder de huid te irriteren. 

Daarnaast heeft het licht een kalmerende en ontstekingsremmende werking en zorgt het ervoor dat de huid gestimuleerd wordt zich te vernieuwen.

Maak hier je afspraak

Hoe draagt een peeling bij aan het verminderen van acne?

Exfoliatie van dode huidcellen:
De peeling verwijdert de buitenste laag van de huid waardoor dode huidcellen verwijderd worden.
Vermindering van ontsteking:
Sommige chemische peelings hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen geassocieerd met acne. 
Stimulatie van celvernieuwing:
Door stimulatie van de doorbloeding ontstaat er een versnelde celdeling.
Regulering van talgproductie:
Sommige peelings, zoals salicylzuur, kunnen helpen bij het reguleren van de talgproductie. 
Reiniging van poriën:
Peelings helpen bij het reinigen van verstopte poriën.

Ervaringsvideo

Bekijk hier de ervaringsvideo 

Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Wanneer je aanvullend bent verzekerd is het vaak mogelijk dat de zorgverzekeraar de behandeling vergoed (uitsluitend bij acne). Klik hier voor een overzicht om te kijken jouw zorgverzekeraar de behandeling mogelijk vergoed.

Is een fruitzuurpeeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling zal de fruitzuurpeeling lichtelijk prikkelend, branderig of tintelend aanvullen. Dit verschilt per persoon hoe gevoelig dit is. Om de behandeling minder gevoelig te maken word de huid gekoeld door middel van een kleine ventilator waardoor het prikkelende gevoel afneemt.

Wat merk ik na de behandeling?

Na de behandeling zal de huid rood zijn door de extra doorbloeding. Dit zal per uur na de behandeling af nemen.

Mag ik make-up of andere cosmetica gebruiken? 

Na de behandeling mag je gewoon make-up gebruiken. Let er wel op dat dit make-up is die luchtig is voor de huid en niet afsluit. Na de behandeling raden wij aan een aantal dagen geen producten te gebruiken waar (fruit)zuren in zitten ivm de herstel van de huid.

Kan ik in de zon voor of na de behandeling?

Voor de behandeling is het geen probleem. Na de behandeling is het wel belangrijk dat je erg oppast met de zon. Probeer zeker twee weken zoveel mogelijk uit de zon te blijven, dus niet zonnebaden of zonnebanken. Verder kan je natuurlijk wel gewoon buiten lopen maar bescherm de huid dan met een goede zonnebrandcrème. Het liefst factor 50.

Ga ik vervellen bij een fruitzuurpeeling?

Nee, in principe niet. Het kan voorkomen dan de huid heel oppervlakkig enkele schilfertjes krijgt. Dit zal meer aanvoelen als droogheid van de huid. Met een goede moisturizer is dit nauwelijks zichtbaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per persoon en hangt af van het huidprobleem en het gewenste resultaat. De een heeft het gewenste resultaat na één behandeling en de ander na bijv. 4 behandelingen. De huidtherapeut zal voorafgaand de behandeling de huid uitgebreid analyseren en aangeven welke resultaten je kunt verwachten voor jouw huidprobleem.

Is acnetherapie geschikt voor de donkere huid?

De behandelingen voor acnetherapie zijn zeker geschikt voor de donkere huid. Onze peelings zijn volledig veilig en worden aangepast aan het huidtype. Wij hebben daarnaast ruime ervaring met behandelen van de donkere huid.

© 2022 Huid - Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer |