Wist je dat: make-up schadelijke stoffen kan bevatten?!

Make-up kan schadelijke stoffen bevatten.. Uit ondezoek is gebleken dat de make-up producten die we als vrouw dagelijks gebruiken onder andere de volgende stoffen kunnen bevatten:

  • Lippenstift: lood
  • Eyeliner en concealer: cadmium
  • Poeder en rouge: nikkel
  • Bronzer en oogschaduw: beryllium
  • Mascara en foundation: arsenicum

Maar geen paniek!

Deze stoffen komen vaak maar in hele lage concentraties voor in de producten. Toch denk ik dat het belangrijk is om als vrouw bewust te zijn van wat je op je huid smeert! Ieder make-up merk is anders, dus het is geen doen om die allemaal te analyseren. Doe dus onderzoek naar het make-up merk dat je gebruikt en zoek uit wat er precies in zit!

Mijn advies als huidtherapeut

Als huidtherapeut adviseer ik om natuurlijke make-up te gebruiken. Ik gebruik zelf al jaren de producten van Mineralogie en ben hier erg tevreden over. Ook organiseer ik make-up workshops waarin ik mensen niet alleen leer een mooie look te maken maar ook vertel over ‘make-up veiligheid’. Kortom: gebruik lekker de make-up die bij jou past, maar zorg wel dat je je huiswerk doet!
Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan met je vrienden via social media!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.