Vochtarme huidHoe weet je dat je een onzuivere huid hebt
Tijdens het consult bij Huid wordt er een Huidscan gemaakt door middel van de Observ 520. DIt is een apparaat dat diep in de huidlagen kan scannen, hiermee kan jouw huidtype eenvoudig bepaald worden. Maar er zijn ook andere manieren om hierachter te komen.

Over het algemeen kenmerkt een onzuivere huid zich door de volgende kenmerken:
– Jouw huid voelt snel vettig aan
– Je hebt snel last van een glimmend gezicht
– Je hebt snel last van verstoppingen of mee-eters
– Jouw poriën zijn goed zichtbaar
– Als je uit de douche komt is je gezicht zelden trekkerig

Welke behandelingsmogelijkheden zijn er voor een onzuivere huid?
Heb je bovenstaande kenmerken afgevinkt? Dan kunnen we stellen dat je een vettig en of gemengd huidtype hebt. Vaak maakt de vettige huid te veel talg aan. Een goede voedingsbodem voor vervelende puistjes en of ontstekingen. Een traject van minimaal 3 fruitzuur peels in combinatie met de juiste thuisproducten kan hier al veel verandering in brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan een HIsbisuspeel of een Pumpkin peel. Deze peelings exfoliëren* de opperhuid. En zorgen ervoor dat opstapelingen van overtollige huidcellen en talg mild verwijderd worden. Wat ervoor zorgt dat je huid uiteindelijk steeds gladder wordt.

Wat kan je zelf aan een onzuivere huid doen?
Thuis aan de slag gaan! Producten met salicylzuur en glycolzuur zijn bijvoorbeeld echte talg-remmers.Een combinatie van behandelingen en thuisproducten is tot nu toe het meest effectief gebleken. Immers zie je de huidtherapeut maar 1 x in de 4 of 6 weken. Je zal sneller resultaat boeken als je elke dag pro-actief aan de slag gaat met een skincare-regime. Laat je vrijblijvend adviseren door een van onze huidtherapeuten en kom erachter welke producten het beste bij jouw huidconditie passen.