Pigmentverstoringen kun je herkennen aan bruine gepigmenteerde vlekken in de huid.

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door bijvoorbeeld hormonale veranderingen, zonschade natuurlijk maar ook bijvoorbeeld na een wondje of een ontsteking de pigmentcellen in de huid die het pigment aanmaken reageren daarin dan overmatig of overactief waardoor daardoor dus meer pigment aangemaakt word en dus pigmentvlekken ontstaat. Bijvoorbeeld de donkere huid heeft ook heel veel kans op de vorming van pigment in de huid, bij de donkere huid is er al meer pigment in de huid aanwezig waardoor enige schade in de huid al sneller kan reageren met ook overmatige vorming van pigment en dus een pigmentvlek.

Pigment kan erg goed behandeld worden er zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals peelings of bijvoorbeeld een laser, maar welke behandeling er het meest geschikt voor is dat hangt volledig af van het huidtype en het soort pigment wat het eigenlijk is.

Wil jij weten hoe pigmentatie in jou huid het beste behandeld kan worden?

Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult waarin alles besproken kan worden.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.