Littekens en striae

Littekens bestaan uit bindweefsel wat de normale weefsel van de huid vervangt nadat er daar schade is in opgetreden. Striae kun je zien als een soort scheur in de huid wat voorkomt op plekken waarbij de huid is opgerekt. Littekens ontstaan dus na schade in de huid, hoe dieper deze schade is hoe groter dan ook de kans dat er hier een litteken ontstaat. Bij striae had het dus te maken met het oprekken van de huid dat kan bijvoorbeeld voorkomen bij zwangerschap, gewichtstoename, dat zijn een aantal factoren.

Een litteken kan lichter of donkerder gekleurd zijn dan de eigen huid tint. Dit hangt volledig af van het huidtype en het soort litteken. Littekens kunnen we erg goed behandelen met de dermapen. Dermapen maakt kleine gaatjes in de huid en in de cellen waardoor die cellen zich eigenlijk opnieuw moeten gaan helen in hun normale vorm, daarbij komt dan natuurlijk verbetering in weefsel waardoor er vermindering komt in het littekenweefsel en tegelijkertijd dus het weefsel per keer verbeterd, verminderd een oppervlakte waardoor de huid weer gladder word en de kleur eigenlijk meer na de eigen huidskleur toe vormt.

Wil jij persoonlijk advies en weten hoe jou litteken het best behandeld kan worden?

Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult waarbij alles besproken kan worden.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.