Tegenwoordig is een mondkapje onmisbaar, maar helaas kan het ook vervelende gevolgen met zich meebrengen voor mensen met een gevoelige huid. Maskne is de term voor acne welke het dragen van een mondkapje of ander type masker als oorzaak heeft. Officieel valt het binnen de categorie ‘acne mechanica’. Acne mechanica is een acnevorm die ontstaat doordat de huid herhaald beschadigd raakt door wrijving of druk.
De wrijving van het mondkapje met de huid beschadigd het oppervlak van de huid, waardoor gemakkelijk irritatie ontstaat en poriën verstopt raken.

Nu de belangrijkste vraag: “Wat kan je tegen maskne doen?”
Wij geven jullie een aantal tips!

  • Lichte zachte stoffen, zoals katoen, satijn of zijde zijn de beste keuze voor mondkapjes. Was deze elke dag, zodat je elke dag een vers en schoon mondkapje hebt. Zorgt er tussen de wasbeurten door dat je een reserve hebt, zodat je altijd beschermd blijft.
  • Draag liever geen make-up onder het mondkapje. Dit kan een verstoppende werking hebben en de irritatie en ontstekingen verergeren.
  • Een product met salicylzuur is erg effectief bij acne. Salicylzuur zorgt er namelijk voor dat de huid minder aantrekkelijk wordt voor bacteriën en gisten die ontstekingen veroorzaken. De DermaClear BHA Cleanser is een reiniger met salicylzuur welke twee keer per dag gebruikt kan worden. Mocht je tussendoor je huid willen reinigen, dan raden wij de DermaClear Pads aan. Hiermee kun je gemakkelijk tussen het verwisselen van je mondkapjes door je huid reinigen.
  • Daarnaast is het juist goed om je natuurlijke huidbarrière te beschermen en te hydrateren door na het reinigen een moisturizer aan te brengen. De Delicate Daily Moisturizer vermindert ontstekingen, verbetert de vochtbalans en is geschikt voor zowel de ochtend als avond. Voor de dagelijkse bescherming tegen UV straling is de SheerZinc SPF 30 een perfecte afsluiting, zodat de huid beschermt is.

Wil je meer weten over jouw huidconditie of over het juiste productgebruik?
Kom dan langs voor een gratis consult.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.