Couperose is een rode verkleuring in de huid waarbij kleine vaatjes zichtbaar zijn. Rosacea is een vorm van couperose waarbij je ook last heb van ontstekingen in de huid. Ook kun je natuurlijk last hebben van losse vaatjes in het gezicht bijvoorbeeld.

Hoe dit ontstaat is niet precies bekend wel kunnen er  bepaalde factoren invloed hebben op het ontstaan van de vaatjes dat kan bijvoorbeeld genetisch zijn, bepaalde dingen zoals het systeem in je lichaam die zorgt voor verwijden en vernauwen van de vaatjes als daar iets ontregelt is kan het ook invloed hebben, de zon kan invloed hebben, bijvoorbeeld bij roken is ook bekend dat dat de vaatjes vernauwd dus dat kan ook invloed hebben. Dus er zijn eigenlijk verschillende factoren waardoor het niet precies bekend is, wat dan de factor is bij iedereen waardoor dit kan ontstaan. Wel kan het erg goed behandeld worden, dit doen wij doormiddel van een laser, de laser die vernietigd eigenlijk het vaatje waar na het lichaam deze zelf weer opruimt. Dus het is eigenlijk een hele goede manier om dit te behandelen.

Wil jij weten hoe het bij jou het best behandeld kan worden en wil je persoonlijk advies.

Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend consult waarin alles besproken kan worden.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.