Waarom ik huidtherapeute ben geworden.

Mijn interesse in de huidverbetering begon al toen ik, meer dan 8 jaar geleden, begon aan mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik leerde dat ik het erg leuk vond om samen met iemand te werken aan het behalen van doelen in huidverbetering. Dit deed ik dan ook als schoonheidsspecialiste in mijn eigen beautysalon aan huis. Na mijn opleiding tot allround schoonheidsspecialiste merkte ik dat ik mij nog meer wilde verdiepen in de huid. De opleiding tot Huidtherapeute sloot hier perfect op aan.

Over mijn opleiding

In de opleiding tot Huidtherapeute leer je veel diepgaande informatie over de huid en welke aandoeningen een persoon aan de huid kan hebben. Na een 4- jarige HBO opleiding mag je dan ook wel spreken van kennis over de huid. Als huidtherapeut kun je veel verschillende huidaandoeningen behandelen. Deze aandoeningen kunnen in 2 categorieën geplaatst worden, namelijk ‘medisch’ en ‘cosmedisch’ (cosmetisch + medisch). Onder medische huidaandoeningen vallen bijvoorbeeld oedeem en wonden. Onder cosmedische huidaandoeningen vallen bijvoorbeeld acne en de gevolgend hiervan (littekens), pigmentvlekken en ongewenste beharing.

Mijn ambitie

Mijn ambitie ligt bij het cosmedische gedeelte van huidtherapie. Ik vind het erg leuk om mensen te kunnen helpen bij huidproblemen waar zij zichzelf aan storen. Ik behandel acne en de gevolgen hiervan, pigmentvlekken, couperose & voer behandelingen uit voor algehele huidverbetering zoals verfijnen van porieën en anti-aging. Door mij vooral hierop te richten kan ik al mijn aandacht hieraan geven om ervoor te zorgen dat de behandelingen en de resultaten hiervan van hoge kwaliteit zullen.
Huidtherapie is dus een vak wat mij erg goed ligt en wat ik iedere dag met veel liefde uitvoer! Mocht ik je nog kunnen helpen met eventuele vragen kan je me altijd een bericht sturen via de contact pagina.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.