Hierbij een tip van iets wat ik vaker tegenkom in de praktijk. Het gaat om de huid reinigen. Het is natuurlijk erg goed om de huid s ’ochtends  en s’ avonds te reinigen, maar er bestaat zelfs zoiets als de huid te veel reinigen.

Ik merk het bijvoorbeeld als iemand de huid gaat scrubben. Ik vraag dan hoe vaak scrub je de huid. Dan zeggen mensen soms 2 of 3 keer in de week. Het kan dan zo werken dat je dan juist te veel te vaak dode huidcellen van de huid verwijderd, waardoor de huid dan te veel openstaat om bacteriën te ontvangen. Zo kun je ook juist een averechts effect hebben en meer puistjes krijgen.

Mijn advies is s’ ochtends en s’ avonds goed te reinigen met een reinigingsproduct en eventueel 1 keer per week een scrub gebruiken.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.