Het feit dat je dit artikel aanklikt wilt waarschijnlijk al zeggen dat jij dagelijks je huid reinigt. Heel goed! Maar nu wil je natuurlijk wel weten of je dit op de juiste manier doet. In dit artikel zetten we de tips voor je op een rijtje:

1. De juiste reiniger
Dit is toch wel de belangrijkste tip. Er zijn veel verschillende reinigers in de schappen en we begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We kennen allemaal wel de standaard regeltjes dat wanneer je huid wat vetter is aan het einde van de dag, je waarschijnlijk een vette huid heb. En wanneer je een doffe en trekkerige huid heb, deze waarschijnlijk droog is. Maar soms kan het zijn dat je hier last van blijft houden. Dan gebruik je waarschijnlijk niet de juiste reiniger. Het allerbeste wat je dan kan doen om te bepalen of je de juiste huidverzorging gebruikt is door middel van een huidanalyse. En dit kan bij ons in de kliniek! Door middel van de Observ 520 worden er foto’s van je huid gemaakt om de conditie van je huid te bepalen en daar de juiste producten af te stemmen.

2. Gebruik lauw water
Een veelgemaakte fout die we ook vaak zien is dat de huid wordt afgespoeld met heet water. We begrijpen dat dit comfortabel is, maar uiteindelijk schadelijk voor je huid. Je huidbarrière raakt hierdoor uit balans waardoor huidirritatie ontstaat.

3. Was je handen
Voordat je je huid gaat reinigen, zorg ervoor dat je handen schoon zijn zodat je de bacteriën die op je handen zitten, niet verder verspreid worden over je gezicht.

4. Gebruik geen reinigingsborstel
We raden het gebruik van reinigingsborstels af omdat ze je huid als het ware kapot maken waardoor je huidbarrière beschadigd wordt. Wanneer je dagelijks veel make-up draagt (denk aan dikke lagen schmink voor op het toneel of in een filmstudio) dan kan een reinigingsborstel van pas komen. Maar om een dagelijks laagje make-up te verwijderen zou een reinigingsproduct voldoende moeten zijn. Bespaart je weer een hoop geld, want ze zijn niet goedkoop!

5. Scrub niet te vaak
Het dagelijks scrubben van de huid is iets wat we zeker afraden. Een scrub verwijderd dode huidcellen net even wat sterker dan een reinigingsproduct. maar als je dit dagelijks doet dan haal je eigenlijk te veel dode huidschilfers weg – die een onderdeel vormen van het microbioom en je huid beschermen. Doe dit daarom maximaal 1 keer per week en het liefst met een zachte korrel.

Wil je meer advies over hoe je je huid kunt verbeteren? Plan een vrijblijvende huidanalyse in.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.