Vitamine C, de sleutel tot een gezondere huid!

We worden overspoeld met zalfjes, smeersels en andere producten met de belofte dat het onze huid zal verbeteren. Natuurlijk kunnen bepaalde producten goede resultaten geven, maar vaak is het ook een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Je kan smeren wat je wilt, maar als de basis niet goed is zal je geen goede resultaten krijgen. De basis wordt onder andere gevormd door goede voeding. Vandaag geef ik tips over antioxidanten.

De grote boosdoender: vrije radicalen

Heel simpel gezegd zijn vrije radicalen hele kleine deeltjes die extra ruimte over hebben. (De wetenschappers draaien zich om in hun graf). Omdat ze nog extra ruimte over hebben willen ze heel graag reageren. Omdat ze dus graag willen reageren kunnen deze vrije radicalen schade aanrichten aan de huid. Maar gelukkig….

De helden: antioxidanten

Antioxidanten zijn helden voor onze huid! Ze kunnen namelijk de extra ruimte die de vrije radicalen hebben opvullen en ze op die manier onschadelijk maken. Daarom is het erg belangrijk om antioxidanten binnen te krijgen en de simpelste en meest belangrijke manier is via voeding.

Kom maar op met die antioxidanten!

Om het niet al te ingewikkeld te maken (het leven is al druk genoeg), houden we het vandaag bij de antioxidant vitamine C. Vitamine C zit in citrusvruchten en andere soorten fruit. Dus voor het smeren morgenochtend eerst even mandarijn eten of een beetje sinaasappelsap drinken! Maar zoals voor alles geldt ook hier: met mate! Succes met de tip en als je het nuttig vond mag je het natuurlijk delen met je vrienden via facebook!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.