Een gezonde huid krijg je het beste door van binnen en buitenaf te werken. Hieronder 4 huidvernielers die je kunt vermijden om aan een gezonde huid te werken!

Stop met roken
Naast de zon is roken de 2 na grootste huidvernieler. Zware rokers hebben 5 keer meer kans op rimpels dan niet-rokers. Ook ben je meer vatbaar voor huidkanker. Roken reduceert ook de voedende bloedstroom naar de huid toe. 10 minuten roken zorgt er al voor dat de zuurstoftoevoer naar de huid wordt verminderd voor een uur lang! Dit zie je op de huid vaak terug als een vale, grauwe huidskleur.

Water bij de wijn??
Voor een zachte en soepele huid is het aan te raden gedurende de dag voldoende water te drinken, niet alleen tijdens maaltijden. Alcohol daarentegen, dehydrateerd het lichaam. Probeer de alcohol dus te beperken tot 1 glas per dag.

Krijg voldoende slaap
Het is niet voor niets dat ze het een schoonheidsslaap noemen. Terwijl je slaapt regenereert je lichaam collageen (verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid). Je verjongt de huid dus letterlijk terwijl je slaapt!

Gun jezelf een massage
Een massage verbeterd de bloedcirculatie, versnelt de eliminatie van afvalstoffen en versnelt de levering van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid. Je ontspant dus niet alleen, maar je huid ziet er ook gezonder uit!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.