Stoppen met roken, meer sporten, beter voor je huid zorgen!??

Het is weer 1 Januari: tijd voor de goede voornemens!  Sommigen gaan in 2017 stoppen met roken, weer anderen willen meer sporten en gezonder eten. Prachtige voornemens allemaal en hopelijk lukt het om door te zetten! Maar dit jaar kwam er een gekke gedachte bij me op: waarom hebben we geen goede voornemens over de huid?

En je huid dan?!

Als huidtherapeut denk ik natuurlijk veel na over uiterlijke verzorging. Niet gek, want voordat ik deze kliniek had ben ik ooit als jong meisje begonnen met een eigen beautysalon. Gek genoeg heb ik nog nooit iemand horen zeggen: dit jaar ga ik beter voor mijn huid zorgen. Dat is eigenlijk wel logisch natuurlijk, want je neemt de gezondheid van je huid voor lief. Maar stiekem heeft je huid door het jaar heen heel erg veel te verduren! Make-up op, make-up af, lopen in de buitenlucht, aanrakingen met van alles en nog wat: onze huid heeft het maar zwaar. Een voornemen om dit jaar beter voor je huid te zorgen is dus misschien niet eens zo’n gek idee! Je huid vertelt namelijk heel veel over je gezondheid. Als je stopt met roken, gaat je huid er beter uitzien. Als je meer gaat bewegen krijg je een strakkere huid. Als je gezonder gaat eten zie je het ook terug!

Dit jaar gaat het roer om!

Daarom zeg ik: iedereen moet dit jaar beter voor z’n huid zorgen! Hoe je dit het beste kan doen? Het is zo simpel als elke dag even goed reinigen in de ochtend en avond. Goede producten gebruiken en vooral je gezonde verstand gebruiken. Geen zorgen als je denkt: dat is heel veel moeite. Ik zal je zo nu en dan wat tips geven via social media! En mocht het in 2017 niet lukken? Dan proberen we het 1 Januari 2018 toch gewoon weer!
Gelukkig nieuwjaar!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.