Retinol is een stof die in de huid wordt omgezet tot retinoïnezuur, ook wel vitamine A-zuur genoemd. Vitamine A heeft een huidverjongende werking, waarbij de huidstructuur verbetert en pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Retinoïne zuur bindt zich aan de huidcellen en stimuleert daardoor de celdeling en de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Daarnaast wordt de afbraak van deze twee eiwitten geremd. De diepere huidlagen worden verstevigd waardoor rimpels worden tegengegaan. Tot slot zorgt retinol voor het verfijnen van de grovere poriën

Bij het gebruik van retinol is het belangrijk dat de huid de tijd krijgt om te wennen aan dit ingrediënt, het heeft namelijk een vrij intensieve werking. Wij adviseren daarom om het gebruik van een product met retinol op te bouwen. Te beginnen met één avond in de week, vervolgens twee avonden in de week enzovoort, tot je het na zeven weken elke avond gebruikt.

Retinol is één van de weinige klinisch bewezen anti-aging ingrediënten, die effectief werkt tegen het verminderen rimpels.

 

Wij hebben zelf in onze kliniek de volgende producten met retinol

Retinol peptide youth serum:
Dit serum richt zich specifiek op het tegen gaan van huidveroudering. Het verstevigd de huid, verzacht de grove poriën en geeft de huid een gezonde uitstraling. 

Retinol brightening serum:
Het retinol brightening serum bevat naast retinol ook ingrediënten die zorgen voor het oplichten van de huid. Dit product kan voornamelijk worden ingezet voor pigmentvlekjes en andere verkleuringen van de huid, maar zorgt daarnaast dus ook voor anti-aging.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.