Pas op nep make-up! Zo onderscheid je nep van echt.

Vandaag stond er een artikel in de krant over neppe make-up producten. In nepproducten kunnen hele vreemde stoffen zitten waar je liever niks mee te maken wilt hebben. Ook kan je door het gebruik van nep make-up ooginfecties, huidproblemen, acne en eczeem krijgen. Maar hoe herken je nepproducten? Stel jezelf de onderstaande vragen als je twijfelt.

Hoe ziet de verpakking eruit?

Let heel goed op de manier waarop de producten zijn ingepakt. Vaak worden er al dan niet opzettelijke schrijffouten gemaakt op verpakkingen van nep make-up. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar het logo. Er zitten vaak subtiele verschillen die alleen opvallen op het moment dat je het goed controleert.

Hoe ziet het product zelf eruit?

Naast de verpakking kan je ook aan het product zelf zien of het wel of niet nep is. Je kunt bijvoorbeeld de afmetingen van het product controleren. Is de lengte iets groter of kleiner, dan weet je dat er iets mis is. Ook is de afwerking een goede manier om te zien of iets wel of niet nep is. Bij nep producten kan het zijn dat de afwerking iets slordiger is.

Waar is het product gekocht?

Een laatste manier om te voorkomen dat je nepproducten aanschaft is door goed op te letten waar je het product koopt. Het is natuurlijk het beste om bij een vertrouwde locatie je make-up te kopen. Soms wordt via instagram pagina’s make-up aangeboden. Hierdoor weet je soms eigenlijk niet welke organisatie er echt achter zit. Natuurlijk zijn er ook mensen die goede producten via social media verkopen, maar goed opletten is heel erg belangrijk!
Natuurlijk zijn er meer manier om nep make-up te herkennen, maar de bovenstaande vragen zijn in elk geval een eerste simpele check. Tot slot geldt natuurlijk altijd: als iets te mooi is om waar te zijn is het meestal ook zo! Goed opletten dus!
Heb je een vraag? Je kan me natuurlijk altijd een bericht sturen via het contactformulier. Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan via facebook, twitter, of een van je andere social media kanalen.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.