Last van droge lippen? Probeer dan dit!

De echte wintertijd is aangebroken. Een mooie tijd van het jaar, al zeg ik het zelf, maar er zijn heel veel mensen die in deze tijd last hebben van droge/schrale lippen. Wat kun je hier nou het beste aan doen?
Oorzaak
Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het krijgen van droge lippen. Binnen staat de verwarming aan, waardoor de lucht droog wordt. Buiten bijt de vrieskou in onze huid. De huid van de lippen is ook dunner en bevat geen talgklieren, waardoor de lippen zeer gevoelig zijn voor uitdrogen.
Wat kun je zelf doen
Het hydrateren van de lippen is erg belangrijk en effectief. En dan bedoel ik nog niet met een balsem. Doordat de lippen geen talgklieren bevatten worden deze van binnenuit niet voorzien van vet, maar wel van vocht. Veel water drinken in de winterperiode kan dus goed helpen tegen droge lippen. Mocht je, zoals ik, in de winter geen trek hebben in koud water, drink dan lekker thee.
De lippen goed insmeren helpt ook erg goed. Het is wel een hele zoektocht om het juiste product te vinden wat voor jou werkt. Bij mij helpen de standaard lippenbalsems bijvoorbeeld niet. Ik heb zelfs het idee dat deze mijn lippen blijven uitdrogen waardoor je wel moet blijven smeren. Een paar dagen geleden had ik weer erg last van droge lippen. Ik heb 1 a 2 dagen alleen lipgloss gebruikt van Mineralogie en het heeft super geholpen!
Hopelijk was dit een nuttig artikel. Mocht je nog vragen hebben kan je me die altijd stellen via het contactformulier.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.