Microdermabrasie, wat is dat?

Met de microdermabrasie wordt de bovenste ‘dode’ huidlaag effectief verwijderd. De nieuwe huid die hieronder vandaan komt is zacht, glad en in staat om huidverzorgingsproducten beter op te nemen. 

Hoe werkt het?
De behandeling wordt uitgevoerd aan de hand van het microdermabrasie apparaat. Hierbij wordt een handstuk over de huid bewogen. Er worden vanuit dit handstuk fijne steriele kristallen op de huid geblazen. Door het handstuk te bewegen over de huid ontstaat een ‘schurend’ effect, waardoor alle dode huidcellen worden losgemaakt. Tegelijkertijd trekt het handstuk vacuüm waardoor zowel de kristallen als de dode huidcellen worden opgenomen. Door de vacuümtrekking vindt tevens beweging plaats tussen de verschillende huidlagen, wat de huid stimuleert tot aanmaak van collageen en elastine.

De effecten van microdermabrasie
Een microdermabrasie behandeling biedt verschillende voordelen. De vermindering van dode huidcellen enerzijds en aanmaak van collageen en elastine anderzijds leidt tot:

  • Een vermindering van fijne lijntjes
  • Minder ondiepe rimpels
  • Een gladdere huid
  • Versteviging van de huid
  • Betere opname van huidverzorgingsproducten
  • Minder onzuiverheden

Geschikt voor ieder huidtype!
Het fijne is dat de microdermabrasie bij ieder huidtype toe te passen is. Mocht je dus een opfrisser kunnen gebruiken voor de huid of ben je gewoon erg benieuwd hoe dit werkt, het is het proberen waard!
Hopelijk was dit een nuttig artikel. Mocht je nog vragen hebben kun je mij die altijd stellen via het contactformulier.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.