Hallo, Ellen hier van Huid Rotterdam. Zoals jullie weten maak ik om de zoveel tijd video’s om vragen te beantwoorden die ik krijg vanuit de praktijk.

In dit filmpje ga ik de vraag beantwoorden die ik laatst kreeg. Kun je pigmentvlekken behandelen met een laser?

Dit kan zeker, er zijn veel verschillende soorten pigmentvlekken en natuurlijk ook veel verschillende soorten huidtypes. Het is het beste om daar eerst naar te kijken, om daar vanuit de goede behandeling uit te kiezen. Er bestaan namelijk meerdere behandelingen die pigment kunnen aanpakken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan laser, dat is erg goed voor het behandelen van specifieke pigment vlekjes die je ziet. Dus pigment vlekken die echt wel een beetje een scherpe omranding hebben. Dus die heel goed plaatselijk te zien zijn daar pakt de laser erg goed op.

Heb je bijvoorbeeld last van pigment dat meer verdeeld is over de gehele huid heen, dan zou ik eerder adviseren om een peeling te doen. Daarbij hangt het ook af van het huidtype. Bij de blanke huid is het altijd wel goed om een laser te gebruiken bij pigmentvlekken, bij een donkere huid zijn we daar liever voorzichtig mee. Zeker ook omdat deze huid snel al vlekjes krijgt van eventuele schade op de huid en je weet eigenlijk nooit hoe zo’n huid reageert op de straling van een laser. Daarbij komt het ook dat een laser is gemaakt om zijn activiteit te richten op pigment en bij de donkere huid heb je natuurlijk ook al veel meer pigment zitten wat al verdeeld in de gehele huid. Dus die laser kan niet altijd het verschil zien tussen een pigmentvlek en de rest van de huid.

Het beste is natuurlijk om altijd even langs te komen voor een vrijblijvend consult, want dan kan er echt specifiek gekeken worden naar wat het huidtype is, met wat voor pigmentvlekken we te maken hebben en wat is daar de beste behandeling voor.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.