Als je koffie drinkt ken je het wel. Dat heerlijke gevoel na het drinken van die eerste slok koffie in de ochtend. Maar wat doet koffie eigenlijk met je huid? Ellen de Haan, huidtherapeut,  belicht een aantal punten in deze blog.

Droogt je huid uit door koffie?

Één van de eigenschappen van cafeïne in koffie is dat het vocht opneemt, het werkt dus dehydraterend. In theorie zou het dus zo kunnen zijn dat je huid uitdroogt door het drinken van koffie. In de praktijk valt het gelukkig mee. Zolang je elke dag niet meer dan 3 a 4 kopjes koffie drinkt is de hoeveelheid cafeïne die je binnenkrijgt niet zo hoog dat het uitdroging kan veroorzaken. Geniet dus van je koffie, maar net als met alle dingen in het leven met mate.

Gevoelig voor acné? Tijd om je koffie zwart te drinken.

Mensen die gevoelig zijn voor acné kunnen het beste niet teveel zuivelproducten gebruiken. Dus ook als deze zuivelproducten in koffie zitten. Om te begrijpen hoe dit komt grijpen we even naar een engels woord: de ‘Insuline Growth Factor’ of IGF-1. Het nuttigen van zuivelproducten verhoogt de totale hoeveelheid IGF-1 in het lichaam. Opletten dus bij het bestellen van het volgende kopje koffie: gewoon zwart.

Koffie, een geweldige bron voor antioxidanten

Antioxidanten zijn geweldig. Ze beschermen ons namelijk tegen allerlei kwalen. Ze zitten in groente, fruit en… koffie! Antioxidanten gaan onder andere ook huidveroudering tegen. Je kunt dus ook kijken naar producten waar een hoge concentratie cafeine in zit. Hierdoor breng je de werkzame stoffen direct aan op de huid.
Bij de Heemraad Kliniek zijn we altijd nuchter: wondermiddelen bestaan niet. Je kunt wel heel veel doen om ervoor te zorgen dat je een stralende huid hebt. Nu weet je dus ook wat koffie wel en niet met je huid doet. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of:

Plan vrijblijvend een intake!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.