Kleimaskers voor thuisgebruik, waar moet je op letten?
Er zijn vele maskers beschikbaar op de markt. Elk masker heeft weer een ander effect. Kleimaskers worden al jaren gebruikt om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Als je thuis een keer een kleimasker wilt proberen, kun je op het volgende letten.

De ingrediënten
Ieder masker bevat weer andere ingrediënten. Het is belangrijk om wat onderzoek te doen zodat je een masker kiest wat goed bij jouw persoonlijke behoefte past. Voordat je een masker aanschaft is het belangrijk om te weten hoe je de labels moet lezen. Een voorbeeld is ‘Bentoniet klei’. Dit type klei absorbeert zeer sterk en helpt de huid zuiveren door vettigheid, toxische stoffen en vuil te verwijderen.
Een ander voorbeeld is rode klei. Rode klei bevat ijzer oxide. Ijzer oxide zorgt ervoor dat de celproductie versneld wordt, waardoor het huidverjongingsproces nog sneller gaat. Zo zijn er nog veel meer soorten. Het is dus erg belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende soorten en een aantal te proberen totdat je de beste hebt gevonden.

Het aanbrengen van het masker
Het kopen van het masker is slechts de eerste stap. Zodra je thuis komt zul je zien dat het masker in poedervorm is. Je moet dus meestal het masker zelf nog klaarmaken voordat je het kan gebruiken. Lees goed het etiket en volg de instructies nauwkeurig.
Voordat je het masker aanbrengt moet je eerst je huid reinigen en een warme doek op de huid leggen, zodat je poriën goed openstaan. Dit zorgt namelijk voor een beter opname en een optimaal resultaat. Zodra je poriën goed openstaan breng je het masker aan op de plekken die je wilt behandelen. Let erop dat je niet teveel gebruikt, dit is zonde van het masker. Je kunt het masker ook over het gehele gezicht gebruiken waarbij je wel de huid rondom de ogen moet vermijden.

Wacht na het aanbrengen 15 tot 20 minuten zodat het masker goed droogt. Hierna kun je het masker wegspoelen met warm water. Tip: verwijder het masker niet boven de gootsteen omdat het materiaal ervoor kan zorgen dat je gootsteen verstopt raakt! Gebruik dus een bak met water om dit te voorkomen. Dit water kun je dan buiten weggooien. Ook spoelen door de wc kan verstopping veroorzaken!

De huidtherapeut biedt uitkomst
Mocht je meer willen bereiken voor huidverbetering, kun je natuurlijk het beste een professional inschakelen. Bijvoorbeeld de huidtherapeut of dermatoloog. Deze professionals zijn getraind en kunnen specifiek voor jouw situatie een behandelplan opstellen!
Hopelijk was dit een nuttig artikel. Mocht je nog vragen hebben kan je me die altijd stellen via het contactformulier.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.