je gezicht reinigenJe gezicht reinigen. Het klinkt zo makkelijk… Toch zijn er een aantal fouten die vaak gemaakt worden. Daarom hebben wij een aantal punten voor je op een rijtje gezet die belangrijk zijn om toe te passen wanneer je je dagelijkse skin care routine start:

Reinig je huid 2 keer per dag
Het is belangrijk om zowel ’s ochtends als ’s avonds je huid schoon te maken. Overdag krijg je te maken met vuil, talg, zweet en eventueel make-up op je huid. Dit kan de huid verstoppen, en uiteindelijk zorgen voor puistjes. Ook ’s ochtends is het belangrijk om je huid schoon te maken, omdat ’s nachts alle afvalstoffen uit onze huid komen. Daarnaast kan het zijn dat je ’s nachts zweet en de huid dus niet meer schoon is. Door de huid op een juiste manier te reinigen wordt de huidbarrière sterker, kunnen producten die je daarna aanbrengt beter in de huid komen en blijft je huid het mooist.

Was altijd eerst je handen met zeep voor je je gezicht aanraakt

Hiermee voorkom je dat de bacteriën die op je handen zitten, op je huid terecht komen.

Gebruik je handen
Veel mensen denken dat het goed is om een reinigingsborstel voor de huid te gebruiken, omdat de huid dan beter schoon wordt. Echter is dit niet het geval. Integendeel: Deze apparaten zijn vaak te hard en agressief waardoor je je huid kunt beschadigen. Gebruik dus gewoon je (schone) handen om je gezicht mee te reinigen.

Reinig je huid met lauw water

Niet koud, niet heet, maar lauw. Met koud water spoel je de reiniger minder makkelijk af en te heet water kan de huid uitdrogen en op lange termijn beschadigen.

Reinig de huid van je gezicht niet onder de douche

Dit is natuurlijk makkelijk en bespaart wellicht wat tijd in de ochtend/ avond, maar toch raden we dit af! Dit komt omdat de stralen van de douche vaak te hard staan voor de huid op je gezicht. Hiermee zou je de huid kunnen irriteren en beschadigen. Ook staat de douche vaak lekker warm, maar te warm voor je gezicht.

Gebruik een reiniger die past bij jouw huidtype

Iedere huid is uniek en vraagt om een andere aanpak. Dit betekend dat het belangrijk is om een reiniger te gebruiken die past bij je huidtype. Agressieve reinigers en scrubs zijn over het algemeen af te raden. Benieuwd welk huidtype je hebt? Plan dan een huidanalyse in en kom gezellig langs zodat wij passend product advies kunnen geven.

Gebruik elke dag een schone handdoek
In gebruikte handdoeken blijven veel bacteriën zitten, en die wil je niet op je schone huid! Je kun bijvoorbeeld een aantal kleine, witte gastendoekjes aanschaffen en deze dagelijks wisselen.

Niet wrijven, maar deppen

Na het reinigen is het belangrijk om voorzichtig te zijn met je huid. Maak je huid daarom droog door te deppen, en niet te wrijven.

Breng na het reinigen een serum of crème aan

Na het schoonmaken van de huid is het belangrijk om goed te hydrateren/ verzorgen. Breng in de ochtend bijvoorbeeld een vitamine C serum aan en sluit af met een goede zonnebrand. ’s Avonds kun je een hydraterend serum aanbrengen en daaroverheen een verzorgende crème.