Is een chemische peeling echt chemisch?

Is een chemische peeling echt chemisch?

Vaak krijg ik vragen over een chemische peeling, want is een chemische peeling wel zo chemisch? “Iets chemisch op de huid krijgen lijkt mij niet goed”. Dat klopt! Bij staan wij niet voor chemische ingrediënten, dus is het hoog tijd om de naam ‘chemische peeling’ te verduidelijken.

Waar bestaat een chemische peeling uit?
Een chemische peeling bestaat uit lichaamseigen- of natuurlijke zuren in hoge concentraties. Bij een chemische peeling zijn deze concentraties hoog, omdat deze dan dieper in de huid hun werking kunnen doen. De bedoeling na een chemische peeling is namelijk dat de huid zich versnelt gaat vernieuwen en dus zal vervellen.

Waar komt de benaming chemisch vandaan?
Een chemische peeling doet de naam eer aan, omdat de ingrediënten van de peeling een chemische reactie veroorzaken in de huid. De zuren komen in contact met de cellen in onze huid. Bij dit contact vormt een reactie, de chemische reactie.

Wanneer gebruik je een chemische peeling?
Een chemische peeling kan perfect ingezet worden om dieper gelegen huidproblemen aan te pakken. Denk hierbij aan diepe pigmentverstoringen, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels, acne en acnelittekens. Onze peelings zijn veilig voor de donkere huid.

Mocht je een vraag willen stellen over huidverzorging of wil je weten of een chemische peeling geschikt is voor jouw huid, neem gerust contact op!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.