Huidzorg op maat: waar moet ik op letten?

Veel mensen vragen zich af wat voor crème nu het beste bij hun huid past. Het is ook erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken om te voorkomen dat de huid ongewenste reacties geeft.

Je eigen huid leren kennen
Het is erg lastig om een goede huidverzorging aan te schaffen als je niet precies weet van jou huid nu nodig heeft. Soms wordt het je ook erg lastig gemaakt en krijg je verschillende signalen van de huid. Zo kun je een vette huid hebben die toch tekenen geeft van een droge huid. Leer je huid ten eerste goed kennen. Een teken van een vochtarme huid is bijvoorbeeld dat deze snel trekkiger aanvoelt (bijvoorbeeld na het douchen). Een teken van een vette huid is bijvoorbeeld dat de poriën groter zijn (soms alleen op bepaalde delen van de huid). Let op deze signalen van de huid.

Huidtype
Voordat je huidverzorgingsproducten aanschaft is het goed om te weten wat jouw huidtype is en wat jouw huid nodig heeft. Laat dit bepalen voor een professional. Hij of zij kan de huid bekijken en hierna jou het beste advies geven van de juiste producten.

Mijn tips
Los van het gaan naar een professional om één keer te laten bepalen wat jouw huidtype is, is het belangrijk zelf de huid ook goed in de gaten te houden. Gedurende het jaar kan je huid namelijk andere stoffen nodig hebben. Ik vind het zelf altijd fijn om mijn producten te rouleren. Zo kun je bijvoorbeeld een dagelijkse moisturizer gebruiken om de huid soepel te houden, maar kun je voor eventuele pigmentvlekken prima een serum gebruiken. Zo focus je je op twee dingen tegelijk, waardoor je huid niet snel iets mist.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.