Huidverzorgingstips voor de rosacea huid

Iedere huid heeft weer andere huidverzorgingsproducten nodig. Wat kun je nu het beste gebruiken als je last hebt van rosacea?

Wat is rosacea

Rosacea is een huidprobleem dat voorkomt bij ongeveer 10% van de populatie. Rosacea kenmerkt zich door aanwezige couperose (zichtbare adertjes) met hierbij aanwezige rode bultjes, puistjes en cystes. Een van de meest voorkomende symptomen van rosacea is een gevoelige huid die makkelijk rood wordt. De meeste mensen met rosacea omschrijven dat hun huid brand en rood/vlambaar wordt bij al lichte inspanning.

Huidverzorging

Als je last hebt van rosacea is het belangrijk geen producten te gebruiken die de huid irriteren. Met goede huidverzorging kun je de rosacea huid onderhouden en kun je ervoor zorgen dat de huid minder snel rood wordt.

Tips

  1. Kies voor een milde reiniging die ook ontwikkeld is voor de gevoelige huid. De Delicate Cleansing Cream is hier een mooi voorbeeld van.
  2. Hydrateer de huid dagelijks, direct nadat je deze gereinigd hebt. Ook zijn er crèmes ontwikkeld speciaal voor de gevoelige huid. De Delicate Daily Moisturizer is hier een mooi voorbeeld van.
  3. Gebruik iedere dag een SPF-bescherming, ook wanneer het bewolkt is. Kies hierbij voor SPF 30 of hoger. De huid is al erg gevoelig dus bescherming is essentieel.
  4. Vermijd waterproof make-up producten. Deze zijn moeilijker te verwijderen en het extra wrijven op de rosacea huid kan de huid weer irriteren.
  5. Vermijd producten waar salicylzuur of benzoyl peroxide in verwerkt is. Dit is vaak te heftig voor de extreem gevoelige huid.
  6. Ook anti-aging producten waar retinol, tretinoide of glycolzuur in verwerkt is kunnen de huid irriteren. Als dit gebeurd is het het beste om producten te kiezen met antioxidanten of peptiden.

Conclusie

Vermijd dus alles wat de huid kan irriteren. Behandel je huid voorzichtig. De juiste huidverzorging kan een goede eerste stap zijn in het controleren van de rosacea symptomen.
Hopelijk was dit een nuttig artikel. Mocht je nog vragen hebben kan je me die altijd stellen via [email protected] of 010 340 08 58


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Hi! Ik ben Ellen. Zelf ben ik vroeger begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Toen ik dit had afgerond zocht ik nog meer diepgang in het behandelen van de huid en wilde ik graag meer toegang hebben tot verschillende en hogere behandelmogelijkheden. Mijn keuze qua studie was dus snel gemaakt, want Huidtherapie was de perfecte stap om dit doel te bereiken. Als huidtherapeut heb je een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd waarbij de stof verder gaat dan dat ik daarvoor heb gekregen. Als huidtherapeut vind ik het geweldig om echt een behandelplan te maken met iemand, waarbij je ook echt de verschillen gaat zien in de huid. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.